23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Cortec rostskydd visade toppresultat i NASA forskningsprojekt

| Medlemsnyhet | Företag Tribotec AB

Testet fokuserade på identifiering och utvärdering av miljöanpassade rostskyddsbeläggningar för skydd av flygkomponenter och markutrustning mot atmosfäriska rostangrepp.

Cortec Corporations internationellt välkända VpCI rostskyddsinhibitorer har testats i en fältstudie utförd av NASA vid deras atmosfäriska teststation vid Kennedy Space Center, Florida. Denna plats är känd som den mest korrosiva miljön i hela USA och en av de mest korrosiva i hela världen beroende på det varma klimatet, närheten till Atlanten, vindar innehållande salt och nedfallande drivmedelsrester från raketbränsle vilket är mycket korrosivt.
Testet utfördes under temat ” Miljöanpassade rostskyddsprodukters beteende i aggressiv marin miljö” och fokuserade på identifiering och utvärdering av miljöanpassade rostskyddsbeläggningar för skydd av flygkomponenter och markutrustning mot atmosfäriska rostangrepp.

Av totalt 15 testade produkter så var 3 st från Cortec (VpCI 368, 3690, EcoLine HD Grease) och Cortecs produkter visade enastående resultat.

Kennedy Space Center är belägen i Merriot Island National Wildlife Refuge, därför är miljöanpassade lösningar högt eftertraktade. Testet genomfördes för att i framtida rymdrelaterade projekt kunna ersätta nuvarande petroleumbaserade och lösningsmedelsbaserade rostskyddsmedel med säkrare alternativ.

15 olika ”mjuka” beläggningar testades, både petroleumbaserade och nyare miljöanpassade varianter, på olika stål och aluminiummaterial. Proverna utsattes sedan för atmosfärisk påverkan samt accelererad korrosionstest.

Vill du läsa hela artikeln så hittar du den här NASA PR http://www.tribotec.se/blogg/wp-content/uploads/2014/01/NASA-PR-.pdf

Vill du veta mer om våra rostskyddsprodukter – http://www.tribotec.se/vci-rostskydd


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Tribotec AB

Metallvägen 2
435 33 Mölnlycke
Sverige
Tribotec AB

Bilder och video

Tipsa en kollega

0.063