23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

B.B.S. i Halmstad informerar om investeringar

Företagets leverantör av bl.a. precisionsband bygger ny fabrik

Zapp / Stahlwerk Ergste Westig GmbH producerar högkvalitativt precisionsband, tråd, stång och profiler i rostfritt stål, nickellegeringar, utvalda högkolhaltiga kolstål, titan och titanlegeringar. Produktionsenheterna är baserade i Schwerte och Unna utanför Dortmund i Tyskland samt i Summerville (South Carolina) och Dartmouth (Massachusetts) i USA.

För att ytterligare stärka sin position på marknaden för högkvalitativt precisionsband påbörjades arbetet med att planera för en ny fabrik, och det beslutades att fokusera den europeiska precisionsbandstillverkningen till deras enhet i Unna.

Investering av maskinutrustning och kontraktskrivning för byggnation av en helt ny fabrik följde kort därefter. Dessa processer genomfördes i snabb takt varvid första spadtagen till den nya fabriken togs under våren 2012.

Grunden och ramverket till den nya fabriken är för närvarande under uppförande. Man kan från den närliggande motorvägen A1 redan nu tydigt identifiera den 40 meter höga konstruktionen som kommer inrymma den nya glödgningsugnen. Byggnaden beräknas stå klar under hösten 2012.

Baserat på leveranstider från leverantörer så är driftsättning av den nya anläggningen planerad till slutet 2012 eller början av 2013. Planen är att kunna producera de första materialen på plats i början av 2013 och operera med full drift 2014.

Den nya anläggningen med den senaste tekniken kommer att påverka alla processer i fråga om kvalitet och effektivitet vilket inom en snar framtid kommer att låta Zapp Precision Strip förfoga över den mest moderna tillverkningen av precisionsband i världen.

-Som skandinavisk representant för Zapp Precision Strip, är det med stor glädje vi på B.B.S. i Halmstad AB informerar om dessa investeringar. De kommer ytterligare stärka och befästa vår position som en ledande leverantör av rostfritt precisionsbandstål. Våra leveransmöjligheter utökas bland annat genom att vi kommer kunna leverera bredare precisionsvalsat band och större ringvikter med fortsatt utomordentlig kvalitet. De nya kapaciteterna kommer även ge oss möjligheten att utveckla produkter för nya marknader, skriver företaget i ett pressmeddelande.

B.B.S. i Halmstad AB
Industrivägen 3
302 41 Halmstad
Halmstads kommun
Sverige
VAT nummer: SE556465535401

Kontaktperson

TJ
Thomas Johansson
Managing Director
+46 35 17 99 41 thomas.johansson@bbshalmstad.se

Tipsa en kollega

0.031