23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Optileks investerar i våtbläster från KMC

I slutet av januari installerade KMC Ytbehandling en ny våtbläster hos Optileks som tillverkar olika typer av glas inom synoptik och är en komplett leverantör till optiker i Norden.

 Optileks var i behov av en modernisering av sin befintliga våtblästringsprocess då mycket av tillverkningstiden gick åt till operatörshantering och underhåll av maskinområdet.

Utifrån det efterfrågade behovet tog KMC fram en ny lösning och erbjöd kunden snabb leverans och installation av Normfinish NP12 våtbläster med komplett hantering av processmedia. Våtblästern används för att blästra bort beläggningar på vakuumtorkens plåtinklädnad för att undvika orenheter på linserna under vakuumprocessen.

Vårt NP12 våtblästrings-skåp är utrustat med en specialpump som genererar ett konstant flöde av blästringsmedia och vatten till blästringsmunstycket och bidrar till:

  • Dammfri blästring
  • Avfettning och blästring i samma process
  • Avverkar beläggning utan att påverka underliggande yta
  • Lägre förbrukning av blästermediat bidrar till lägre driftkostnad


Med NP12 får man minimerat spill kring maskinen och bättre hantering av sedimenteringstank. Detta bidrar till att det är renare kring maskinen och man får en bättre överblick av processen. Denna uppgradering minskar behovet av operatörsunderhåll och leder till att den totala tillverkningstiden kortas ner.

Vill du veta mer? Läs mer om våra våtblästrar eller kontakta oss direkt så berättar vi mer!

Läs mer om våtbläster
Kontakta KMC Ytbehandling

 

KMC Ytbehandling AB
Bruttovägen 9
175 43 Järfälla
Järfälla kommun
Sverige
VAT nummer: SE5564083334

Kontaktperson

MG

Tipsa en kollega

0.031