23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Monitor ERP System inviger nytt kontor i Gävle

Tre år efter den första etableringen i Gävle har Monitor ERP System vuxit ur kostymen. Och efter ett år kantat av flera utmärkelser – årets bästa affärssystem i både Tyskland och Sverige – investerar Monitor för att fortsätta tillväxt.

Monitor ERP Systems vd Morgan Persson började dagen med att presentera företagets högt uppsatta mål. Inom några år ska omsättningen nå en miljard kronor, och för att göra det möjligt behöver företaget växa till 600 medarbetare.

– Vår utvecklingskurva ser ut lite som en liggande hockeyklubba, där det går kraftigt uppåt sen ett tag tillbaka, och där vi ser en fortsatt mycket stark tillväxt. Vi har gjort flera stora etableringar utanför Sverige och satsar hårt på att bli ännu mer globala, en trend som kommer fortsätta under de kommande åren, berättar Morgan Persson.

Monitors huvudkontor har alltid legat i Hudiksvall. Det kommer inte att förändras, men Morgan Persson ser ett behov av att underlätta rekryteringen av ny kompetens till företaget. Där kommer Gävle att spela en viktig roll.

– När vi satte vårt namn på Brynäs IF:s hockeyarena var det för att visa att vi finns och att vi gör en långsiktig satsning. Förutom att det nya kontoret rymmer femtio procent mer arbetskraft så har vi redan börjat titta på nästa steg, vilka möjligheter som finns att fortsätta expansionen i Gävle. Vi är definitivt här för att stanna, säger Morgan Persson.

Läs även: Monitor framröstat till årets affärssystem 2022 i Tyskland och Sverige

På plats under invigningen fanns – förutom representanter ifrån flera av Monitors kunder i lokalområdet – kommunalråd Åsa Wiklund Lång (S), Brynäs IF:s klubbdirektör Håkan Svedman och Magnus Lemoine, verksamhetsutvecklare för Högskolan i Gävle. Alla var de där för att berätta om sina respektive samarbeten med Monitor.

– Vi har mycket gemensamt, Monitor som företag och vi som kommun. Vi växer båda två. Vi är på väg nånstans, vill nånstans. Gävle kommun behöver mer av allt; skolor, förskolor, infrastruktur, bostäder, allt det som gör att vi kan vara en kommun för fler företag och fler människor. Framgångsrika företag är en absolut förutsättning för att vi ska kunna växa och där är Monitor ett föredöme, säger Åsa Wiklund Lång.

Monitor har högt uppsatta mål för framtiden och behöver rekrytera för att växa som planerat. Satsningen i Gävle bygger till stor del på närheten till högskolan. En tredjedel av medarbetarna på Monitors Gävlekontor har en bakgrund på Högskolan i Gävle.

– Vi har haft ett långt samarbete med Monitor, sen innan ni kom till Gävle. Sen ni startade med mellanåret, ett fantastiskt fint initiativ för att ge ungdomar en chans att söka en anställning parallellt med att man studerar sin första kurs på högskolan, säger Magnus Lemoine från Högskolan Gävle.

Han understryker vikten av bra kompetensförsörjning för många företag. Och nämner att det på högskolan finns två inriktningar som är särskilt intressanta för Monitor; Industriell ekonomi och IT-utbildningar där flera alumner finns bland personalstyrkan på Monitors Gävlekontor.

– Monitor har en viktig roll i våra utbildningsråd och är med och driver utvecklingen, med engagemang som gästföreläsningar och examensarbeten, och finns där hela tiden. Det är otroligt värdefullt för oss och hjälper oss att veta vart är vi på väg med våra utbildningar, säger Magnus Lemoine.

Också Brynäs IF ville passa på att gratulera Monitor för framgångarna, och möjligheterna med det nya kontoret.

– Både Brynäs IF och Monitor gör många bra saker utanför sin kärnverksamhet. Men jag är otroligt imponerad över hur Monitor från dag ett har arbetat så strategiskt efter sin affärsidé. Ni är vinnare på er marknad och det vill även vi bli då vår affärsidé är att vara en framgångsrik elitklubb i ishockey. Där har vi en del att lära oss utav er, påpekar Håkan Svedman, klubbdirektör, och fortsätter:

– Jag vill gratulera till fina lokaler och tillväxt och tacka för ett samarbete som vi hoppas ska bli fortsatt och långt och att vi hjälper varandra till framgångar även i framtiden.

Monitor ERP System AB
Trädgårdsgatan 7
824 26 Hudiksvall
Hudiksvall kommun
Sverige

Kontaktperson

Linnea Mohlen
Global Marketing Manager
linnea.mohlen@monitor.se

Tipsa en kollega

0.094