23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Optimal fjäder-i-fjäderlösning för garageportar

Fjädrar är en viktig del av den upplevda kvaliteten i en garageport för om dörrfjädrarna inte är välbalanserade rör sig inte dörren smidigt. Fjäderteknik är en komplex del av garageporten och en flera faktorer avgör kvalitet, livslängd och funktion.

Ett givande partnerskap

Alcomex, ett av Lesjöforskoncernens nederländska dotterbolag, är en högspecialiserad ledande leverantör till dörrfjädermarknaden i Europa. En av Alcomex kunder är ConDoor, en stor tillverkare av isolerade portar för såväl industrilokaler som bostadshus med en produktion av mer än 50 000 portar per år. Sedan 2017 är Alcomex ensam leverantör av dörrfjädrar till företaget efter en omfattande process av analys, jämförelser och testning av Alcomex lösningar.

Kees-Jan Honig, vd för ConDoor, kommenterar testprocessen som Alcomex-fjädrarna gick igenom:

”Efter att ha kört ett genomgripande testprogram i vårt eget labb började vi tillverka små serier portar med Alcomex-fjädrar. 2017 gav vi grönt ljus på alla plan och beslöt oss för att ta nästa steg med Alcomex som vår enda partner för fjädrar. Vilket betyder att vi förlitar oss till 100 procent på deras kapacitet och prestanda. Även våra kunder, dörrhandlarna som installerar dörren hos husägaren eller industrianläggningen, var också nöjda med den nya kvaliteten, livslängden och balansen.”

Innovativ fjäderlösning revolutionerade verksamheten

En viktig beslutskomponent för ConDoor var Alcomex innovativa arbetssätt. Alcomex introducerade dragfjäderlösningen ”Quattro” vilket innebar många fördelar för ConDoor. Tidigare uppfattades dragfjädrar som en sämre lösning av garageportbranschen. Kees-Jan Honig förklarar:

”Vridfjädrar kunde beräknas exakt till rätt dörrvikt och lyftsystem, men med dragfjädrar hävdade man alltid att kompromisser var nödvändiga. Quattro-systemet visade sig vara perfekt för våra garagedörrar för privatmarknaden. Tack vare fjäder-i-fjäder-lösningen kunde systemet uppfylla de tuffa europeiska säkerhetsnormerna. Konstruktionen av fjädersatserna visade sig också vara mycket kompakt så endast ett litet inbyggt utrymme krävdes, vilket gjorde det möjligt för oss att erbjuda förspända hårdvarusatser till våra kunder, vilket sparade både tid och pengar. Nästa steg var att anpassa lösningen till högre portvikter, det vill säga större garageportar. Nu vill Ingen gå tillbaka till den mer komplexa och dyrare gamla lösningen.”

 Mångårig långsiktig relation

ConDoors strategi är att hellre utveckla en befintlig relation med en leverantör till en nivå som båda parter drar nytta av, snarare än att byta leverantör ofta. Ett talande exempel på flexibilitet är den direktleverans som Alcomex organiserade från sin fabrik i Indien till ConDoors fabriker i Nederländerna.

”Båda parter måste tjäna pengar och hos båda aktörer finns människor som jobbar för att göra sitt yttersta. Men människor gör misstag ibland och för oss är det viktigt att problem löses utan fördröjning och att vår leverantör kan följa vår tillväxt. I Alcomex har vi en partner med bra logistisk prestanda, högkvalitativa produkter under ständig utveckling samt ett team av människor som verkligen förstår vad vi behöver varje dag”, säger Kees-Jan Honig.

Lesjöfors AB
Lagergrens gata 2
652 14 Karlstad
Karlstads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560013251

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.034