23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

norelem utökar sitt utbud av spännteknik

| Medlemsnyhet | Företag norelem AB

Den tyska tillverkaren av standardkomponenter, norelem, har avsevärt utökat sitt sortiment av spännteknik med mer än 800 artiklar, som läggs till i produktgruppen "norelem fixerar".

Sortimentet kommer att möjliggöra ett större utbud av arbetsstycken eller verktyg som kan fixeras på plats och på så sätt bearbetas. Undergruppen 01000, som inkluderar kategorierna plattor, tilläggselement, uppspänningsvinklar och uppspänningskuber, fungerar som basen för spänntekniken.

Bland andra tillägg har nya produktfamiljer lagts till i produktsortimentet för plattor - dessa är bottenplattor och underplattor, som kan placeras och fästas direkt på maskinbord. Bottenplattorna finns i grått gjutjärn med rasterhål i rektangulära och runda utförande, på samma sätt finns underplattorna i grått gjutjärn med hål.

"Spännteknik är ett av de väsentliga instrumenten för att underlätta tillverkningen", säger Marcus Schneck, VD för norelem. ”Utan den erforderliga spänntekniken har tillverkningen hög felfrekvens, vilket innebär slöseri med material och tid, eller så stannar den helt av. Genom att utöka vårt utbud av spännteknik kan vi stödja fler aspekter av tillverkningsindustrin och ytterligare stödja dem vi redan gör.”

Genom att utöka kategorin ”spännjärn” lägger norelem till sju nya produktfamiljer till sortimentet. Både prefabricerade sammansättningar och enskilda delar finns tillgängliga och de enskilda sammansättningarna kan sedan sättas ihop. Produkternas olika former och design säkerställer att spännarna kan användas för en mängd olika uppgifter och tillämpningar. Spännjärn används inom mekanik, fixturkonstruktion och prototypkonstruktion. De ser bland annat till att arbetsstycket hålls säkert under fräsning och svetsning.

norelem har också introducerat sin nya undergrupp, 42000 ”nollpunktsspännsystem” som inkluderar fyra kategorier med nollpunktsspännsystem, 5-axligt modulspännsystem 80, 5-axligt modulspännsystem 50 och 5-axligt modulspännsystem 138. Denna undergrupp sammanför en rad verktyg för att spara tid och ansträngning vid fastspänning. Nollpunktsspännsystem möjliggör en snabb och exakt fastspänning och referens av fixturer och arbetsstycken, på alla skärande verktygsmaskiner och bearbetningscentra, såväl som på zinkgods- och mätmaskiner. Dessa system är kompatibla med pallar, enheter, skruvstycken och arbetsstycken; och kan ändras på några sekunder med en definierad nollpunkt, samtidigt som en repeterbarhet på mindre än 0,005 mm säkerställs.

Det utökade biblioteket med spännteknologier finns i 2022 års upplaga av THE BIG GREEN BOOK, en produktkatalog med två volymer som listar över 70 000 produkter.

För mer om norelem och för att beställa ett gratisexemplar av THE BIG GREEN BOOK, besök norelem.se

 

Om norelem

norelem är världsledande tillverkare och leverantör av flexibla standarddelar och komponenter för maskinteknik. Företaget levererar mer än 70,000 standardprodukter avsedda för standardmaskiner och driftselement samt automationskomponenter.

98 procent av norelems komponenter finns tillgängliga från lager, med teknisk support för alla våra produkter. Denna omfattande lagerhållning gör det möjligt för norelem att tillhandahålla snabba och pålitliga leveranstider.

Om THE BIG GREEN BOOK

THE BIG GREEN BOOK är både norelems idékatalog och referensbok. Det är den gällande guiden till standardkomponenter.

THE BIG GREEN BOOK kombinerar produktinformation, specifikationer och teknisk information i en enda källa. Den är uppbyggd med hjälp av en logisk sekvens av artikelnummer baserat på produktionsstadier och innehåller referenser för bästa praxis, råd och vägledning.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
norelem AB

Wenngarn 443
193 91 Sigtuna
Sverige
norelem AB

Tipsa en kollega

0.094