23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Bullerdämpning av ny transformatorstation i Sydhavn

| Medlemsnyhet | Företag IAC Acoustics A/S

Med IAC Acoustics Lameller (akustikgaller) som verkar bullerdämpande och tillåter luftgenomströmning.

Under 2021 byggde Aarsleff Rails en ny transformatorstation i Sydhavn i Danmark. Den nya transformatorstationen har tre hallar med transformatorer som ska säkra ström till kontaktledningssystemet. De valda transformatorerna har en bullernivå på 51 dB(A) och gällande ljudkrav vid fasande är 40 dB(A), därför skulle de hitta en lösning som kunde dämpa bullernivån från transformatorerna.

Bullerskydd med naturlig ventilation
Projektet som leddes av Aarsleff Rails skulle uppfylla ett antal olika krav. Lösningen skulle bland annat ta höjd för störande buller i grannskapet, kylning och energiförbrukning.

Beräkningarna som gjordes i samarbete med projektets ingenjörer, visade att lameller (akustikgaller) från IAC Acoustics kunde klara de höga kraven i förhållande till ljudisolering samt bidra till naturlig ventilation.

 Valet föll på det akustiska gallret Noishield™ modell 2R, som har de unika egenskaperna att det dämpar buller och tillåter luftgenomströmning och är nästan helt underhållsfritt.

 Läs mer om akustikgaller

Framställning, leverans och montage av bullerskydd
IAC Acoustics som är en ledande global producent av robusta, högpresterande akustiska lameller som har genomfört tusentals installationer världen över, fick uppgiften att producera, leverera och montera den valda lösningen. Detta gjordes i tätt samarbete med rådgivande ingenjörer samt projektledare från Aarsleff Rails.  

Projektet avslutades i december 2021.

Läs mer om hur Sydhavnen strömsätter framtidens gröna järnväg i Danmark, som denna transformatorstation är en del av.

Medlemsnyhet

Företag
IAC Acoustics A/S

Jernholmen 44
2650 Hvidovre
Danmark
IAC Acoustics A/S

Bilder och video

Framställning, leverans och montage av bullerskydd

Tipsa en kollega

0.078