23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Lesjöfors förvärvar John Evan's Sons i USA

Genom förvärvet stärker Lesjöfors avsevärt sin närvaro i USA och position på marknaden för fjädrar till medicinteknik, helt i linje med sin ambition att bli den ledande koncernen inom fjäder-, tråd- och bandkomponenter.

John Evans’ Sons, som ligger i Lansdale, Pennsylvania, grundades 1850, är USA:s äldsta fjädertillverkare och har en ledande position på den amerikanska marknaden. Bolaget har en diversifierad kundbas med långa kundrelationer tack vare bolagets kompetens och förmåga att stödja kunder tidigt i deras produktutvecklingsprojekt. John Evans’ Sons har en stark position inom medicinteknik och en bred kompletterande produktportfölj för tillverknings-, bygg-, flyg- och transportindustrin.

Liksom Lesjöfors har John Evans’ Sons nära kundrelationer, hög teknisk expertis och ett starkt fokus på skräddarsydda lösningar. Genom förvärvet stärker Lesjöfors sin position inom medicintekniksegmentet och bygger ytterligare skala i USA. Förvärvet genererar även andra möjligheter till lönsam tillväxt, såsom inköpskoordinering, korsförsäljning, gemensamma utvecklingsprojekt samt resurs- och kunskapsdelning med Lesjöfors andra amerikanska dotterbolag.

“Jag är entusiastisk över detta förvärv som, efter förvärvet av Plymouth i december 2021, understryker Lesjöfors potential och ambition att öka sin skala i USA och bygga den ledande gruppen inom fjäder-, tråd- och bandkomponenter. Jag är övertygad om att John Evans’ Sons kommer att passa väl som en del av Lesjöfors decentraliserade organisation och affären passar väl in i Beijer Almas modell för värdeskapande förvärv.” säger Henrik Perbeck, vd och koncernchef för Beijer Alma.

Lesjöfors vd, Ola Tengroth, kommenterade också transaktionen: “Genom förvärvet ökar vi vår marknadsandel i USA avsevärt genom att mer än fördubbla intäkterna i regionen. John Evans’ Sons har en lång, framgångsrik, historia och vi är spända på vad vi kan åstadkomma tillsammans. Utöver en liknande företagskultur kommer John Evans’ Sons att stärka Lesjöfors i USA och ger flera värdeskapande möjligheter för Lesjöfors samtidigt som John Evans’ Sons kan dra nytta av Lesjöfors expertis och geografiska räckvidd. Därigenom är vi övertygade om att företagen kommer att stärka varandra framöver.”

Efter affären kommer John Evans’ Sons nuvarande ägare och verkställande direktörer, Sam Davey and Pate Banmiller, att behålla sina operationella roller för att fortsätta att utveckla verksamheten. Som en del av Lesjöfors decentraliserade organisation kommer John Evans’ Sons fortsätta att bedriva sin verksamhet under eget varumärke och egen ledning.

“Vi är tacksamma för våra två tidigare familjegenerationer som framgångsrikt drev bolaget före oss. Sedan vi började i verksamheten i slutet av 1990-talet har vårt fokus alltid varit att tillhandahålla enastående kvalitet, service, leverans och pris till våra kunder. Från 2016, då vi tog över företaget, har vi även fokuserat på produktutvecklingsstöd inom högteknologiska områden vilket mer än fördubblat intäkterna och ökat vinsten exponentiellt. Vår största framgångsfaktor är alltid våra kompetenta medarbetare och deras ständiga strävan efter perfektion. Vi är glada över att gå samman med Lesjöfors och att fortsätta växa bolaget.” säger John Evans’ Sons verkställande direktörer, Sam Davey och Pate Banmiller.

För mer information
Verkställande direktör och koncernchef Beijer Alma AB, Henrik Perbeck: +46 (0)18-15 71 60
Verkställande direktör, Lesjöfors AB, Ola Tengroth: +46 (0) 706 79 88 04

Lesjöfors AB
Lagergrens gata 2
652 14 Karlstad
Karlstads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560013251

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.047