23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

De kritiska komponenterna som upprätthåller säkerheten

| Medlemsnyhet | Företag norelem AB

Vid tillverkning av monteringslinjer.

Produktionen har ökat under åren och gör att nyckelkomponenterna belastas mer, vilket kan leda till oväntade stillestånd och till och med innebära fara för personalen.

Det är avgörande att konstruktörer, och de som ansvarar för säker och effektiv drift av produktionslinjerna, att specificera och installera komponenter som kan förhindra avbrott i produktionslinjen och säkerställa säkerheten för hela systemet, oavsett hur mycket produktionen ökar.

När det gäller att garantera säkerheten i en föränderlig tillverkningsmiljö kan det vara svårt att veta var man ska börja. Marcus Schneck, VD för norelem, lyfter fram de olika delarna och komponenterna som förhindrar stillestånd och håller igång monteringslinjerna på ett säkert sätt:

Den globala tillverkningen är under ökad press för att producera mer och snabbare, samtidigt som säkerhet och minskat spill prioriteras. De förändringar som krävs för att möta dessa stigande krav kan förändra produktionsmiljön avsevärt, med högre belastningar, högre hastigheter, produktion av mer värme, högre risk för maskinhaveri och olyckor.

Förutom regelbundet underhåll av viktiga system och maskiner är installationen av säkerhetsspecifika komponenter också ett vanligt sätt att hålla en fabrik säker och fullt fungerande när efterfrågan ökar. Marknaden är nu full av säkerhetskomponenter utformade för att hjälpa produktionslinjer att möta behoven under det växande trycket från modern tillverkning. Med så mycket att tänka på kan det vara svårt att veta var man ska börja, varför det lönar sig att överväga vikten av att sätta säkerheten först.

Prioritera säkerheten

Oavsett om man specificerar en ny produktionslinje, eller ser över prestandan för en befintlig, så kommer förmågan att hålla säkerheten i främsta rummet inte bara att skydda personalen, utan kommer också att säkerställa att produktionslinjen fungerar på ett sätt som kommer att maximera kapaciteten under allt mer krävande förhållanden.

Genom att specificera och installera ett antal ytterligare säkerhetsspecifika komponenter är det till och med möjligt att minska spill och förbättra prestanda, förbättra vinstmarginaler och kunduppfyllelse.

Var börjar man med kritiska säkerhetskomponenter

Det finns många områden inom en tillverkningsanläggning som kan dra nytta av uppdaterade säkerhetsspecifika komponenter. Det krävs dock bara några enkla ändringar som kan utgöra en stark grund för att specificera säkerhetsspecifika komponenter som standard, oavsett storlek eller typ av tillverkningsanläggning.

Förstärka transporttekniken
Lyftöglor och lastkrokar är två komponenter där noggrann specifikation verkligen kan förbättra säkerheten i fabriken. Detta är små ändringar som är snabba och enkla att installera med minimal stilleståndstid.

norelems lyftöglor erbjuder en lastkapacitet på upp till 13,500 kg med 5x säkerhetsfaktor, och norelems lyftstroppar och rundslingor levererar en marknadsledande 7x säkerhetsfaktor för sin maximala lastkapacitet samt UV-beständighet och låg fuktabsorption, vilket gör dem idealiska för mer komplexa eller tuffa miljöer.

Genom att byta ut lyftöglorna och lastkrokarna till sådana som erbjuder högre säkerhetsfaktorer blir produkt- eller materialtransportsystemen inte bara säkrare, utan kan även hantera förändringar i produktionsvolym eller typ.

Uppgradering av maskinelektromekanik
En annan utmärkt utgångspunkt är tillägget av magnet- och RFID-kodade säkerhetsbrytare till maskinsäkerhetsdörrar, täcklock och luckor. Dessa lättmonterade enheter gör att maskiner kan övervakas för potentiella olyckor och kan stoppa maskiner från att fungera om dörren öppnas.

Eftermonterade nödstoppsknappar är en annan idealisk lösning för att snabbt och kostnadseffektivt förbättra säkerheten i en produktionslinje där tillverkningstrycket ökar och miljön blir svårare att kontrollera.

Positionsvisare för säkerhet och kvalitet i produktionen
För många fabriksmiljöer innebär det ökade trycket att tillverka mer, på kortare tid och med minimalt spill, att man placerar material eller komponenter perfekt på eller inuti en maskin första gången. Positionsvisare kan hjälpa nyrekryterade operatörer att optimera maskinanvändningen samt hjälpa erfaren personal som arbetar under ökad tidspress för att minimera spill och potentiella maskinskador genom att placera material korrekt för optimal bearbetning.

norelem erbjuder en rad positionsvisare som är lämpliga för olika tillämpningar, inklusive de som är olje- och lösningsmedelsbeständiga och temperaturbeständiga upp till 80°C.

Viktiga överväganden vid specificering av säkerhetskomponenter

När man väljer vilka säkerhetskomponenter som förbättrar prestandan och säkerställer säkerheten för maskinoperatörer finns det ett antal viktiga överväganden.

Materialval
Se till att välja komponenter som är konstruerade med material som tål den produktionsmiljö de är avsedda för. Beroende på tillämpning kommer det att vara nödvändigt att kontrollera saker som temperaturbeständighet, korrosionskrav och graden av fuktabsorption.

Föreskrifter, standarder och certifikat
Var påläst om säkerhetsföreskrifter, standarder och certifikat som är relevanta för tillämpningen samt säkerhetskrav och geografisk region. Var noga med att specificera produkter från välrenommerade tillverkare som kan uppfylla och helst överträffa dessa förväntningar - trots allt är säkerheten för maskinoperatörer inte något att ta lätt på.

Tillgodose säkerhetsmarginaler vid specifikationen
Genom att designa säkerhetsmarginaler så tidigt som möjligt i specifikation kan konstruktörer vara säkrare på att leverera optimerad, säker prestanda. Som stöd kan man välja en tillverkningspartner som erbjuder teknisk support och experter på området. Dessa kan rekommendera förbättringar antingen under de tidiga designstadierna eller senare, efter installationen.

Trycket från modern tillverkning kommer säkerligen att öka ytterligare under de kommande åren, vilket gör det viktigt för konstruktörer och beslutsfattare att kontinuerligt utvärdera den föränderliga miljö de verkar inom. Att ändra, anpassa och lägga till säkerhetskomponenter för att säkerställa kontinuitet i både säkerhet och maskinprestanda kommer att hjälpa fabrikerna att växa och personalbehovet att öka i takt med att efterfrågan går upp.

För mer information om norelems produktportfölj, besök norelem.se

Om norelem

norelem är världsledande tillverkare och leverantör av flexibla standarddelar och komponenter för maskinteknik. Företaget levererar mer än 70,000 standardprodukter avsedda för standardmaskiner och driftselement samt automationskomponenter.

98 procent av norelems komponenter finns tillgängliga från lager, med teknisk support för alla våra produkter. Denna omfattande lagerhållning gör det möjligt för norelem att tillhandahålla snabba och pålitliga leveranstider.

Om THE BIG GREEN BOOK

THE BIG GREEN BOOK är både norelems idékatalog och referensbok. Det är den gällande guiden till standardkomponenter.

THE BIG GREEN BOOK kombinerar produktinformation, specifikationer och teknisk information i en enda källa. Den är uppbyggd med hjälp av en logisk sekvens av artikelnummer baserat på produktionsstadier och innehåller referenser för bästa praxis, råd och vägledning.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
norelem AB

Wenngarn 443
193 91 Sigtuna
Sverige
norelem AB

Bilder och video

Tipsa en kollega

0.078