23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Minska spänningen med norelems nya skruvar

| Medlemsnyhet | Företag norelem AB

Konstruktörer och tillverkare som vill minska spänningen och förlänga livslängden på maskiner och system har nu en lösning i norelems skruvar med platt skalle med toleranskompensation.

Den platta skruven med toleranskompensation används för att koppla ihop två komponenter som behöver motstå spänningar och gör att komponenterna kan röra sig som önskat i förhållande till varandra.

I många tillämpningar, där spänningar uppstår, absorberas krafter av styrskenorna, vilket ökar motståndet mot förskjutning och minskar komponenternas livslängd. norelems platta skruvar med toleranskompensation är perfekta för att förhindra statiska överbestämningssystem.

De nya skruvarna med platt skalle ger en avgörande fördel tack vare en flytande lagerlösning som minskar spänningen mellan två komponenter. När skruven med platt skalle, som består av en bult, glidlager och O-ring, skruvas in i ett hål, trycker glidlagret ihop O-ringen med en fördefinierad mängd. Glidlagret sitter då på bultens huvud, medan slaget begränsas av monteringsdimensionen. Detta garanterar en flytande montering med en montering som är nästan fri från spel. Eftersom det flytande lagret är begränsat till en definierad nivå, krävs inte längre exakt överensstämmelse med komponenternas toleranser i produktion och komplext justeringssarbete.

Marcus Schneck, VD för norelem säger: ”Maskiner och system utsätts för olika grader av spänningar över tid, vilket kan påverka deras funktionalitet och minska deras livslängd. Varierande temperaturer kan förändra komponenternas dimensioner, eller så kan komponenternas position variera på grund av dynamiska belastningar. Maskiner och system måste också motstå eventuella uppkomster av monteringsfel och kompensera för tillverkningstoleranser. Dessa utmaningar kan bemästras med norelems skruvar med platt skalle och toleranskompensation.”

norelem, den globala standardkomponentspecialisten, erbjuder olika utformningar av skruvar med platt skalle och toleranskompensation, alla tillgängliga via norelems THE BIG GREEN BOOK. Skruvarna finns med utvändig eller invändig gänga samt med bultar av galvaniserat stål, medan O-ring och glidlager alltid är desamma.

Direktlänk till skruvarna

För mer om norelem och deras utbud av plattskruvar med toleranskompensation, besök www.norelem.se


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
norelem AB

Wenngarn 443
193 91 Sigtuna
Sverige
norelem AB

Tipsa en kollega

0.093