23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Liedholms Maskinteknik AB förvärvar 100% av Laserstans

| Medlemsnyhet | Företag Liedholms Maskinteknik AB

För Liedholms är förvärvet av företaget, specialiserat på skärning och bockning av plåt, ett strategiskt köp som i förlängningen kommer att gynna kunderna med kortare ledtider och lägre prisbild.

Laserstans TechPro AB legotillverkar stålprodukter och har laserskärning och kantbockning som specialitet. De erbjuder också tjänster som svetsning, svarvning, fräsning, ytbehandling och montage för att kunna erbjuda kompletta lösningar.

Företaget har en modern maskinpark med flera fiberlasermaskiner utrustade med automatiserad höglager och plockautomation. I över 40 år har de varit ett av de ledande företagen i södra Sverige inom laserskärning. Varje år förädlas några tusen ton plåt. Kunderna återfinns inom en rad olika industrier och det som tillverkas används i så olika applikationer som truckar, ventilation, vattenrening, värmeväxlare, livsmedelsmaskiner och tryckkärl. Ofta ställs mycket höga kvalitets- och precisionskrav. De är certifierade enligt ISO 9001, ISO 14001 och REPA vilket passar bra in i Liedholms profil.

-”Genom förvärvet stärker vi banden med en befintlig leverantör och rustar oss för att tillsammans kunna erbjuda ett bredare sortiment av tjänster inom tillverkningsindustrin”, säger Tony Ståhlgren, ägare och VD på Liedholms. Han fortsätter: -”Det fina samarbete vi har haft genom åren med Laserstans och dess VD Mikael Ericsson kommer att fortlöpa som tidigare. Med den skillnaden att vi kan se över vissa overheadkostnader och erbjuda gamla och nya kunder förbättrade helhetslösningar från laserskärning till svetsning och färdig produkt. Detta ökar helt enkelt vår konkurrenskraft”

Liedholms Maskinteknik AB tillverkar avancerade svetskonstruktioner, tryckkärl och kompletta maskiner till kunder inom energi- & miljöindustri, processindustri och för marina applikationer med höga krav på dokumentation och spårbarhet. Vi arbetar såväl med kolstålskonstruktioner som i höglegerade rostfria material och titan. Vi är vana vid höga krav från våra kunder och har dessutom stor erfarenhet av kundanpassningar med konstruktion och beräkning, produktutveckling och projektledning. Ett växande segment är just produktionsanpassning av kundens produkt mot krav enligt ASME U.

Förra året tillverkade vi över 1 000 tryckkärl åt våra kunder och genom deras världsomspännande verksamhet finner man numera Liedholmstillverkade produkter överallt på land och till sjöss. Detta medför också att vi har stor vana vid att ta emot internationella besök, såväl av slutanvändare liksom tredjepartsorgan vid inspektioner, tester och certifieringar.

Medlemsnyhet

Företag
Liedholms Maskinteknik AB

Ingenjörsgatan 2
252 27 Helsingborg
Sverige
Liedholms Maskinteknik AB

Tipsa en kollega

0.063