23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Fullt automatiserat och platsbesparande maskinkoncept

Sterners Specialfabrik i Dala-Järna tar rejäla kliv framåt med många mycket intressanta produkter på gång.

Koncept för obemannade anläggningar, betalsystem och styrskåp 

Automater är sedan tidigt 50-tal det centrala i familjeföretaget Sterners i Dala Järna. Det startade med Erik Uno Sterner som köpte företaget 1946 och med inspiration från USA tog fram en rakbladsautomat. Funktionen var relativt enkel - man stoppade i ett mynt och maskinen spottade ut ett rakblad, berättar Håkan Sterner, barnbarn till Erik Uno och den som driver företaget idag. Den största produkten farfar tog fram var den berömda frimärksautomaten som såldes världen över fram till mitten på 80-talet.

 Dagens automater har nästan uteslutande anknytning till betalsystem där Sterners är störst inom området Payment Solution - betallösningar för obemannade miljöer. Det handlar om bland annat system för entréer och biljetter som exempelvis automaterna utanför Liseberg där man hämtar ut åkband och biljetter etc. Ett annat exempel där payment solutions används är vid biltvättar och är där anpassade för olika anläggningstyper, såsom automattvätt eller ”gör det själv” tvätt. Payment Solutions står för en tredjedel av produktionen, berättar Håkan.

 Det andra affärsområdet heter Mercur vilket är automatsystem till bilvårdsprodukter vid bensinstationer som Luft- och vattenskåp, damsugare, mattvätt, etc. Det tredje och sista benet i Sterners är legotillverkning i plåtverkstaden med mycket fokus på styrskåp. Vi har ju bred kompentens inom elektronik, så har det blivit naturligt att tillhandahålla även detta, säger Håkan. Varje samarbete inom de olika affärsområdena unika. Vår styrka är att vi har hela produktionskedjan i företaget, hög ingenjörskompetens och investerar mycket i utveckling, säger Håkan. Vi är inga specialister på valda delar utan tillhandahåller helhetslösningar, som våra kunder vill ha det, fortsätter Håkan. Utmaningen för oss är att vara experter på alla områden men vi har hela tiden lyckats att hitta duktiga medarbetare med rätt kunskap.

 Helhetslösningar kräver hög kompetens och produktiv maskinpark

Av de femtiotal medarbetare i företaget arbetar trettio stycken i produktionen, varav huvuddelen i montering och lackering. Produktionschef och Verkstadskoordinator i maskinparken är Ylva Syvertsen som startade sin anställning några veckor innan semestern. I verkstaden finns manuella kantpressar och svetsar, en helautomatiserad bockcell och stansmaskin, berättar hon. Målet just nu är att öka kapaciteten ytterligare överlag och vad gäller maskiner främst i bockcellen, säger Ylva. Under Ylvas få månader i företaget har hon rekryterat flera operatörer och svetsare. Vi ska rekrytera även inom service och installation, berättar hon. Vår kunskap behövs på plats för korrekt installation och vi utbildar där även kunden.

 Stanskonceptet som antar utmaningen med liten yta

Stansmaskinen från TRUMPF heter TruPunch 1000 och är utrustad med automatiseringslösningen SheetMaster Compact. Vi hade vi slitit ut den tidigare stansmaskinen, säger Ylva, men valet föll på den här främst för att den tar så liten plats men ändå är helt automatiserad, säger Håkan. Vi är trångbodda tyvärr, säger Håkan och våra 2500 kvm räcker inte länge till så vi letar lösning på det. Det här stanskonceptet ger full automation och hög produktivitet trots en liten yta. TruPunch 1000 har en modulär design och är en mycket kompakt maskin. Förutom att den kan automatiseras kan den även stegvis byggas ut till en stans-/lasermaskin om man önskar.

 TRUMPF stansmaskiner har vi kört sedan 80 talet, berättar Håkan, så vi har helt klart bra koll på utvecklingen av både maskiner och verktyg. Med dessutom en platsbesparande automatiseringslösning -  SheetMaster Compact, är produktiviteten optimerad, då man i den kan sköta in- och utlastning av plåtar med minimalt personalbehov mycket tillförlitligt, möjliggör det att köra flera skift.

 Tillsammans med bockcellen, även den från TRUMPF, har Sterners senaste året tagit klivet fullt in i automatisering. Vi är väldigt nöjda med båda maskinerna, säger Håkan.

TruBend Cell 5000 som bockcellen heter finns tillgänglig för kantpressar i TRUMPF´s befintliga TruBend 5000 serie. Innan bockcellen köptes hade vi endast manuella kantpressar så det här är ju ett jättestort kliv framåt säger Håkan.

 Flera smarta maskinfunktioner

På Sterners konstruerar man mestadels produkterna från ax till limpa. Kunden kommer oftast med ett funktionsönskemål, säger Håkan, som vi tar fram. Då är det extremt viktigt med bra maskiner med hög precision, till exempel att vi kan göra exakta stansningar och bockningar för att få bra styrka i plåtkonstruktionen. Funktionen stegbockning i bockcellen är en stor fördel, fortsätter han, när man ska göra lite rundade hörn som på våra Dino sopkärl. Det har underlättat mycket.

 Delta drive – det elektriska stanshuvudet

TruPunch 1000 bearbetar plåttjocklekar upp till 6,4 mm med upp till 600 slag per minut. Dessutom är den mycket mångsidig och tar poäng med flertalet smarta funktioner samt verktyg. En funktion väl värd att nämna är den patenterade innovativa och dynamiska Delta Drive – det elektriska stanshuvudet, konstruerat så att ”flyger” fram över plåten tack vare ett väldigt sofistikerat drivsystem. Det gör att plåt och arbetsbord inte behövs flyttas i Y-led, vilket effektiviserar produktionen avsevärt.

 Funktionslösningar rätt i tiden

Vårt senaste projekt är pakethanteringssystem för butiker där, berättar Håkan vidare. Vi tillverkar skåp till Ahlsells som via dessa erbjuder hela sitt sortiment, även det som de inte har plats med i fysiska butiken. Det innebär att kunden kan göra en kompletterande beställning online med leverans till skåp, även efter butikens stängningstid. Vi blev på det här sättet en del av försäljningssystemet, säger Håkan, och det här är ju helt rätt i tiden. Vi har även ett sådant projekt med Ica, med kyla i skåpen så att matvarorna behåller rätt temperatur. Det finns ett stort intresse för den här typen av projekt, och vi tror vi kommer växa mycket här, säger Håkan. Konceptet kan tillämpas i alla butikskoncept med platsbrist eller begränsade öppettider.

 Rätt i tiden är en annan produkt som vi för ett par år sedan hjälpte ett par unga tjejer med. De hade ett UF-företag och gick ekonomisk linje. De kom till oss och ville ha hjälp att ta fram en automat med en unik teknisk låsning som matar ut en tampong. Vi utvecklade en liten automat som kalas Red Locker tillsammans med dem och nu för ett par veckor sen i skrivande stund var tjejerna med på programmet Draknästet och gjorde succé, berättar Håkan stolt. Det är så roligt att de hittade just oss och att vi får vara med på deras resa.

 Framtiden ser onekligen väldigt ljus ut för Håkan, Ylva och de andra på Sterners i Dala Järna. Målet är tillväxt på exportsidan, säger Håkan, där vi idag har ca 35%. Vi expanderar väldigt i nuläget. Innan pandemin låg vi på 50 miljoner i omsättning och nu siktar mot 70 inom de kommande åren. Vi tar allt i kliv säger Håkan, tar ett stort kliv, sen låter vi det sätta sig ordentligt och sen tar vi nästa. Nu är vi mitt i steget.

TRUMPF maskin ab
Box 606 (besöksadress Aleforsvägen 5 44139 Alingsås)
441 17 Alingsås
Alingsås kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562403369

Kontaktperson

KG
Karin Gustafsson
Marknadskoordinator
+46 322669700 karin.gustafsson@se.trumpf.com

Tipsa en kollega

0.063