23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Miele ökade produktionskapaciteten med presslinje från AP&T

| Medlemsnyhet | Företag AP&T

Miele, världsledande tillverkare av högkvalitativa vitvaror och hushållsmaskiner, är något av en institution i sin bransch.

Företaget som funnits sedan 1899 säljer sina produkter i över 100 länder jorden runt och har totalt 14 produktionsanläggningar. Koncernens största fabrik ligger i Uničov i Tjeckien. Och det är här AP&T kommer in i bilden. 

2017 bestämde sig Miele för att öka sin produktionskapacitet genom att investera i ny utrustning för formning av metallkomponenter till de diskmaskiner och torktumlare som tillverkas i Uničov-fabriken. 

Upphandlingen vanns av AP&T, som har en lång historia som leverantör till både Miele och andra vitvarutillverkare. Inom Mieles produktionskluster är utrustning som AP&T installerade på 1990-talet fortfarande i full drift. 

Helautomatisk tandemlinje

Den här gången bestod utmaningen i att konstruera och leverera en helautomatisk tandemlinje med hela sex pressar. 

– För att öka vår kapacitet för produktion av metallkomponenter beslöt vi att investera i en ny presslinje. AP&T erbjöd en komplett linjelösning inklusive automation till ett konkurrenskraftigt pris, säger Robert Ruprich på Miele Uničov Procurement. 

En komplett lösning

– Som totalansvarig partner fick vi uppgiften att utveckla en komplett lösning med pressar, automation och styrsystem. Vårt åtagande omfattar också underhåll och reservdelsförsörjning, säger Slawomir Grabowski, Area Sales Manager på AP&T.

Själva linjen är byggd av AP&T:s standardkomponenter. En av de sex hydrauliska pressarna har en presskraft på  630 ton, de övriga 250 ton. Automationsutrustningen består av pressrobotar ur AP&T:s SpeedFeeder-program. Processtyrningen sker med AP&T:s senaste generation styrsystem med användarvänliga gränssnittet LOGOS.

 – Dessutom innehåller linjen vår unika lösning för automatisk växling och lagring av verktyg. Totalt sett har vi skapat en väldigt rationell, effektiv och noggrann process som med kvalificerad service säkerställer en långsiktigt hög tillgänglighet och produktivitet, säger Roger Frölander, Technical Sales Manager på AP&T.

 Installationen av 6-presslinjen var planenligt klar i slutet av 2018 och sedan dess har utrustningen levererat.

 Framgångsrikt samarbete

 – Vi är genomgående nöjda med vårt samarbete med AP&T. Vid driftsättningen i slutet av projektet lyckades de med den allra viktigaste uppgiften – att nå vårt mål för cykeltidprestanda, säger Robert Ruprich.

 – Den här affären befäster AP&T:s position som One Responsible Partner® till ledande tillverkare i vitvaruindustrin, och det är vi väldigt stolta över, säger Roger Frölander.

 Fakta Miele Uničov

  • Miele-koncernens största  produktionsanläggning.
  • Tillverkar torktumlare, diskmaskiner och tvättmaskiner.
  • Har över 2000 medarbetare.

Medlemsnyhet

Företag
AP&T

Box 32
Rönnåsgatan 3A
523 21 Ulricehamn
Sverige
AP&T

Tipsa en kollega

0.078