23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

norelems inställningsbultar för låsning och positionering

| Medlemsnyhet | Företag norelem AB

norelems utbud av inställningsbultar gör det möjligt för konstruktörer att säkert låsa rörliga delar på plats tack vare enkel hantering och säker fixering.

Sortimentet omfattar bultar i rostfritt stål med fjärrmanövrering och inställningsbultar med vridsäkring och fasning.

En typisk inställningsbult har en knopp eller ring fäst vid ett fjäderbelastat stift. När knoppen dras upp dras stiftet in, vilket möjliggör fri rörelse för bulten till önskat läge. När fjädern släppts låser den mekanismen på plats.

Marcus Schneck, VD för norelem, säger: ”Våra inställningsbultar kräver inga verktyg, vilket hjälper till att påskynda och förbättra effektiviteten och säkerheten vid låsning utav rörliga delar. Dessa mångsidiga produkter drar nytta av höga hållkrafter och är lämpliga för tillämpningar där ett fördefinierat stopp krävs, t.ex. i industriell utrustning, positioneringsverktyg, specialfordon eller rörliga möbler”.

Inställningsbultar i rostfritt stål med fjärrmanövrering är lämpliga när svåråtkomliga monteringsutrymmen ställer till problem eller där fjärrmanövrering krävs av ergonomiska eller säkerhetsskäl.

En Bowdenkabel används för att manövrera inställningsbulten på distans, överför mekanisk rörelse, tryckkrafter eller spännkrafter med en kombination av en flexibel tråd och en tryckbeständig hylsa. Bowdenkabeln finns i olika längder från 1000 till 5000 mm och kan förkortas vid behov vid installation. Som ett alternativ till manöverdonet kan den medföljande skruvnippeln användas för att integrera ett eget manöverdon i systemet.

norelems inställningsbultar med vridsäkring och fasning gör att stiftets position i förhållande till hylsan inte kan ändras. Bulten består av en gängad kropp, låsstift och en termoplastisk svamptryckknapp, vilket gör att operatören kan rotera stiftets vinkel i steg om 60° genom att lossa skruven så långt som markeringen på bulten.

Beroende på tillämpningens krav finns norelems inställningsbultar med vridsäkring tillgängliga i antingen stål eller rostfritt stål samt med en låsmutter (Form A) eller utan (Form B).

Konstruktörer kan hitta komponenterna i norelems katalog, THE BIG GREEN BOOK. Datablad och CAD-ritningar finns tillgängliga online och kan beställas direkt via norelems webbshop.

För mer information om norelem, besök www.norelem.se

Om norelem

norelem är världsledande tillverkare och leverantör av flexibla standarddelar och komponenter för maskinteknik. Företaget levererar mer än 60,000 standardprodukter avsedda för standardmaskiner och driftselement samt automationskomponenter.

98 procent av norelems komponenter finns tillgängliga från lager, med teknisk support för alla våra produkter. Denna omfattande lagerhållning gör det möjligt för norelem att tillhandahålla snabba och pålitliga leveranstider.

Om THE BIG GREEN BOOK

THE BIG GREEN BOOK är både norelems idékatalog och referensbok. Det är den gällande guiden till standardkomponenter.

THE BIG GREEN BOOK kombinerar produktinformation, specifikationer och teknisk information i en enda källa. Den är uppbyggd med hjälp av en logisk sekvens av artikelnummer baserat på produktionsstadier och innehåller referenser för bästa praxis, råd och vägledning.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
norelem AB

Wenngarn 443
193 91 Sigtuna
Sverige
norelem AB

Tipsa en kollega

0.062