23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

AP&T automatiserar ny produktionslinje för Tenere i Mexiko

| Medlemsnyhet | Företag AP&T

Tenere, nordamerikansk tillverkare av mekaniska produkter för tech-industrin, utökar sin verksamhet i Monterrey, Mexiko med en ny produktionsanläggning för formning av metalldelar. AP&T står för automationen.

Hjärtat i den nya anläggningen utgörs av en helautomatiserad flerpresslinje för formning av ämnen till större paneler och chassier, serverrack och andra kommunikationstekniska produkter.

AP&T svarar för leverans, installation, integration och driftsättning av all automationsutrustning som ingår i linjen. Produktionsstart är planerad till första kvartalet 2022.

– Investeringen kommer inte bara att ge Tenere nya möjligheter att pressa större detaljer som vi för närvarande måste producera på annat sätt, utan också öka kapaciteten i vår pressverksamhet, säger Jeff Lunda, Director of Engineering, Tooling & Stamping på Tenere.

– Vi är väldigt glada över att få Teneres förtroende att ta hand om automatiseringen av den nya presslinjen och kunna bidra till en produktiv och säker produktionsprocess, säger Troy Hamilton, Regional Sales Manager på AP&T Nordamerika.

AP&T:s åtagande omfattar en komplett lösning för snabb och kontinuerlig produktionshantering med fyra linjärrobotar – SpeedFeeders – som används för att förflytta ämnen och delar genom hela formningsprocessen. Linjärrobotarna är fullt programmerbara i alla axelleder och oberoende av varandra, vilket tillåter enkla verktygsbyten. Linjen är också utrustad med AP&T:s elsäkerhetssystem.

Det Windows-baserade gränssnittet ger operatören full kontroll över de maskiner som ingår i linjen och förenklar felsökning och kommunikation.

– Vi har sett fördelarna med automation inom många områden i våra produktionsanläggningar, och ser fram emot att nu också förstärka vår pressverksamhet på det här sättet, säger Jeff Lunde.

Kort om Tenere
Tenere är en ledande nordamerikansk tillverkare av mekaniska lösningar för företag som kopplar samman världen genom teknik relaterad till molninfrastruktur, nätverksarkitektur, fiberoptik och förnybar energi. Företaget är specialiserat på plåtbetarbetning, formsprutning och montering med expertis inom prototyputveckling, produktionsdesign, vertyg, produktion, montering, integration & tester samt leverantörskedjor.

www.tenere.com
www.tenere.com/sheet-metal-stamping-in-mexico 

Läs mer om AP&T’s automationslösningar här.

Medlemsnyhet

Företag
AP&T

Box 32
Rönnåsgatan 3A
523 21 Ulricehamn
Sverige
AP&T

Tipsa en kollega

0.047