23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

norelem fastställer säkerheten med spänndorn

| Medlemsnyhet | Företag norelem AB

norelems sortiment av spänndorn med sidklämning är utformade för att hålla arbetsstycken i ett exakt, låst läge och erbjuder säkert stöd för konstruktörer vid arbete med svarv-, fräs-, polerings-, skärnings- och mätstycken.

Spänndornen dras åt med en spännmutter eller spännbult, eftersom spännkragens diameter alltid är koncentrisk mot spänndiametern, vilket garanterar en hög precisionsuppfyllelse i alla tillämpningar.

 Marcus Schneck, VD för norelem, säger: ”Genom att erbjuda dessa spänndorn med sidklämning kan konstruktörer låsa arbetsstycken för att bearbeta svarvade delar säkert och snabbt. Att garantera att arbetsstyckena är säkra och på plats är viktigt för att undvika arbetsplatsskador - att hålla maskindelar på plats ger också förbättrad noggrannhet och precision vid bearbetningen.”

norelems sortiment av spänndorn med sidklämning är särskilt lämpade för sekundär bearbetning och omarbetning av svarvade och frästa arbetsstycken med gängbussning. Dessa spänndorn är gjorda av lågkolstål på grund av dess svetsbarhet och bearbetbarhet, vilket ger konstruktörer flexibilitet när det gäller att omforma komponenter.

Detta sortiment har spänndorn både för borrning av genomgående hål och för gängbussning med sidklämning i 11 olika storlekar, från 4,1 till 175 millimeter. Beroende på storlek och modell kan norelem-spänndorn nå spännkrafter på upp till 44,5 kilonewton. Eftersom nästan varje arbetsstycke har ett borrhål kan spännutrustningen användas enkelt och universellt inom flera branscher och tillämpningar.

Konstruktörer kan hitta komponenterna i norelems erkända katalog, THE BIG GREEN BOOK. Datablad och CAD-ritningar finns tillgängliga online och kan beställas direkt via norelems webbshop.

Mer information om norelem finns på www.norelem.se

Om norelem

norelem är världsledande tillverkare och leverantör av flexibla standarddelar och komponenter för maskinteknik. Företaget levererar mer än 60,000 standardprodukter avsedda för standardmaskiner och driftselement samt automationskomponenter.

98 procent av norelems komponenter finns tillgängliga från lager, med teknisk support för alla våra produkter. Denna omfattande lagerhållning gör det möjligt för norelem att tillhandahålla snabba och pålitliga leveranstider.

Om THE BIG GREEN BOOK

THE BIG GREEN BOOK är både norelems idékatalog och referensbok. Det är den gällande guiden till standardkomponenter.

THE BIG GREEN BOOK kombinerar produktinformation, specifikationer och teknisk information i en enda källa. Den är uppbyggd med hjälp av en logisk sekvens av artikelnummer baserat på produktionsstadier och innehåller referenser för bästa praxis, råd och vägledning.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
norelem AB

Wenngarn 443
193 91 Sigtuna
Sverige
norelem AB

Tipsa en kollega

0.063