23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Maximerad för noggrannhet och krävande miljöer

| Medlemsnyhet | Företag KUKA Nordic AB

– KUKA:s uppgraderade KR CYBERTECH nano-serie sätter en ny standard. Nu lanseras KUKA:s uppgraderade generation av KR CYBERTECH nano.

En serie robotar specialiserade för användningsområden som ställer särskilt stora krav på noggrannhet, tillgänglighet och slutresultat. Exempel på sådana användningsområden är bågsvetsning, limapplicering, tätning och inspektion för att nämna några.
– Vi är mycket nöjda med hur de presterar. Robotarna ger maximal prestanda till en mycket bra total ägandekostnad, säger Kimmo Kymäläinen på KUKA Nordic.
Den nya serien sätter enligt Kimmo Kymäläinen, KUKA:s landschef i Finland, en ny standard för robotar i den här storleksklassen – för bärlaster på sex till tio kilo. – De är noggrannare än sina föregångare, samtidigt som de är både smidigare och snabbare, säger han.
Repeternoggrannheten är också i toppklass, bara 0,04 millimeters avvikelse. De är dessutom både energisnåla, och eftersom de kräver minimalt med plats är de lämpliga för kompakta celler med komplicerade processkedjor. Andra fördelar är att robotarna i serien kombinerar lång livslängd och låga under-hållskrav.

– Det ger en väldig förmånlig total ägandekostnad, säger Kimmo Kymäläinen. Enskilda axlar är helt underhållsfria och reservdelar går att få tag på i minst ett kvartssekel framöver. KR CYBERTECH nano ARC med sin ihåliga handled har en genomföring på 50 millimeter, vilket passar svetspistolen och minskar axelrörelsen till ett minimum. Den har även en smart lösning för kablar, där nödvändigt kablage är inbyggda i konstruktionen och avski-lda från kablage som används för andra applikationer som de ska interagera med. – Att integrera dem i produktionsmiljön blir därför mycket enkelt och smidigt. – Kort sagt, det är mycket mångsidiga, tåliga och användbara robotar som bär med sig det allra senaste i teknisk utveckling. Vi är mycket nöjda med att kunna erbjuda det här till våra kunder, säger Kimmo Kymäläinen.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
KUKA Nordic AB

A Odhners gata 15
421 30 Västra Frölunda
Sverige
KUKA Nordic AB

Bilder och video

Tipsa en kollega

0.062