23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Mekoprint får hållbart guld för andra året i rad

| Medlemsnyhet | Företag Mekoprint A/S

Efter en lång tid med koronapandemin som den primära agendan har Mekoprint en ambition att göra 2021 till ett år som kommer att komma ihåg särskilt för ökat gemensamt fokus på hållbarhet.

Efter en lång tid med koronapandemin som den primära agendan har Mekoprint en ambition att göra 2021 till ett år som kommer att komma ihåg särskilt för ökat gemensamt fokus på hållbarhet.

Det kan vara svårt att strukturera och utvärdera arbetet med hållbarhet, så Mekoprint har undersökt flera olika tillvägagångssätt. På begäran av Grundfos har Mekoprint nu granskats för andra gången av den oberoende och globala certifieringspartnern EcoVadis. Utvärderingen omfattar miljö, arbete och mänskliga rättigheter, etik och hållbar upphandling med höga krav för att dokumentera arbetsflöden och resultat inom områdena.

Resultatet är för andra året i rad en ”guldklassificering” med framsteg till en position bland de 5% bästa av alla företag som granskats av EcoVadis – och bland de 2% bästa i företaget inom metallindustrin. Samtidigt har Mekoprint flyttat från kategorin Advanced till Outstanding. Naturligtvis är vi oerhört stolta över det – men arbetet slutar inte här.

Ambitionen är att bli en ledande hållbar utvecklings- och produktionspartner för våra kunder, så vi måste i ännu större utsträckning utveckla ökad hållbarhet i samarbete med hela värdekedjan. Ett av de främsta initiativen 2021 är därför att söka möjligheter till mer hållbar upphandling – både för vår egen konsumtion och för våra kunders produkter.

Det kommer att ta tid att utveckla mer hållbara lösningar, men vi vill investera långsiktigt. Kontakta gärna din närmaste Mekoprint-kontakt för att ta reda på hur vi kan hjälpa till att påskynda din hållbara utveckling. Vi ser fram emot att höra från dig!

För mer information om hur vi arbetar med hållbarhet är du välkommen att kontakta VD Anders Kold på telefon +45 2088 8820 / ak@mekoprint.com eller kvalitetssystemchef Ghita Bech på telefon +45 8110 6265 / gbe@mekoprint.com.

Medlemsnyhet

Företag
Mekoprint A/S

Hermesvej 2
9530 Støvring
Danmark
Mekoprint A/S

Tipsa en kollega

0.047