23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Mikrobearbetning under perfekta förhallanden

| Medlemsnyhet | Företag Mekoprint A/S

När det gäller utveckling och produktion av mikrokomponenter fortsätter Mekoprint att investera i ny teknik, som bland annat svarvning, laserskärning, svetsning och gravyr för att tillgodose kundernas behov.

Som dansk marknadsledande underleverantör av mikrofrästa och svarvade, samt etsade, stansade och bockade finmekaniska komponenter under de senaste 30 åren, har Mekoprint Chemigraphics utvecklat en stark kompetens och maskinpark för att erbjuda kompletta lösningar.

När det gäller utveckling och produktion av mikromekanik och finmekanik fortsätter Mekoprint att investera i ny teknik, som bland annat svarvning, laserskärning, svetsning och gravyr för att tillgodose kundernas behov.

BEARBETNING MED EN ENDA HANTERING GARANTERAR HÖGSTA PRECISION

Mekoprint Chemigraphics sysselsätter bland annat anställda som specialiserat sig på avancerad mikrofräsning och svarvning i material som aluminium, stål, rostfritt stål, titan eller PEEK.

”Vi har skapat den perfekta uppsättningen för svarvning och fräsning av mikrokomponenter som sker i klimatstyrda miljöer. Detta gör att vi kan producera även de mest exakta delarna under bästa möjliga förhållanden.

Som något unikt i Skandinavien har vi bland annat specialiserat oss på precisionsfräsning och svarvning av mikrokomponenter. Med vår mikrofräsnings- och svarvteknik kan vi producera de mest komplexa precisionsdelarna med toleranser så låga som +/- 5 μm.

Vi bearbetar en stor variation av kvaliteter i aluminium, stål, rostfritt stål och titan. Vi erbjuder dock ett ännu större utbud av material och har lanserat flera lösningar i både PEEK och Mu-Metall” förklarar Bjørn Mølbach Krogh, design- och utvecklingschef.

Mikrobearbetningen hos Mekoprint Chemigraphics utförs på flera maskiner som specialiserar sig på precisionsbearbetning, till exempel Mikron HSM 200 U LP med ett verktygsmagasin för 150 verktyg, vilket gör det möjligt att tillverka även de mest komplexa komponenterna i bara en enda hantering.

”Vi förstår att precision och en hög kvalitetsnivå är väsentligt för våra kunder. Därför kan vi med vår moderna mätutrustning ”GOM Vision System” säkerställa överlägsen kvalitet vid varje leverans” förklarar Benny Albrektsen, divisionschef för Mekoprint Chemigraphics.

FINMEKANISK LASERSKÄRNING MED MAXIMAL PRECISION OCH PRODUKTIVITET

De senaste teknikerna hos Mekoprint inkluderar mikrotillverkning med ultrakorta pulslasrar för mikrolaserskärning, lasermikrosvetsning och lasergravering i metall.

”Hos Mekoprint kommer kundernas behov först, därför satsar vi på de senaste teknikerna och kompetenserna för att tillgodose dessa krav. Laserskärning erbjuds som ett komplement till våra etsnings- och stansningstekniker, där det behövs mycket hög geometrisk precision eller mycket smala öppningar i förhållande till materialets tjocklek”, förklarar Benny Albrektsen, Divisionsdirektör.

Arbetsområdet är 500 x 500 mm med möjlighet att skära materialtjocklekar inom 0,05 till 1,5 mm i många olika material, t.ex. stål och rostfritt stål, nickelsilver, mässing, koppar, aluminium, glasfiber och plastmaterial som PEEK.

Uppsättningen för laserskärning av mikrodetaljer har sina klara fördelar när det gäller höga hastigheter, en otrolig noggrannhet på +/- 0,01 mm och en minimal värmepåverkan på materialet. Fiberlaserstrålen möjliggör skärning av även de mest komplexa geometrierna och de smalaste spåren i materialet.

”Med ett fundament av granit och direktdrivning av axlarna kan maskinen med hög processtabilitet utföra skärningar med en precision på +/- 0,01 mm, beroende på material och materialtjocklek.” säger Jesper Schou, designingenjör.

FRÅN IDÉ TILL FÄRDIGA MIKROKOMPONENTER 

”Mekoprint är en seriös och professionell partner vid tillverkning av precisionskomponenter med höga krav på toleranser och finish. Vi vill vara med hela vägen från idé och konceptutveckling till den färdiga komponenten”, förklarar Benny Albrektsen.

”Detta innefattar möjligheten till ytbehandling av metall med en kombination av interna tekniker, t.ex. anodisering av aluminium och lackering, som kompletteras med en lång rad nära samarbetspartners som tillhandahåller olika typer av beläggning, t.ex. nickel / tenn, nickel / guld eller elektroförzinkning.
Om det finns behov av rengöring av komponenterna kan vi dessutom, beroende på arbetsstycket, erbjuda både mekanisk och kemisk rengöring”, tillägger han.

Medlemsnyhet

Företag
Mekoprint A/S

Hermesvej 2
9530 Støvring
Danmark
Mekoprint A/S

Tipsa en kollega

0.094