23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Tillväxt i Mekoprint division: Räknar med att uppnå 100 mio

| Medlemsnyhet | Företag Mekoprint A/S

Divisionen Mekoprint Cables kan nu fira sitt 10-årsjubileum med siktet inställt på att uppnå en omsättning på 100 miljoner danska kronor 2021.

Sedan 2011 har den danska industrikoncernen Mekoprint varit leverantör av kablagetillverkning för både små och stora företag i norra Europa. Divisionen Mekoprint Cables kan nu fira sitt 10-årsjubileum med siktet inställt på att uppnå en omsättning på 100 miljoner danska kronor 2021.

Historien om Mekoprint Cables har utvecklats från 0 till 100 på 10 år baserat på en kombination av förvärv och organisk tillväxt. Under hela den här perioden har nyckeln varit kvalitetssäkring och punktliga leveranser, vilket många av Mekoprints befintliga kunder har haft intresse av.

”I mars är det 10 år sedan Mekoprint Cables såg dagens ljus. Sedan dess har vi genomgått en snabb utveckling i ett allt tätare samarbete med krävande företag inom medicinteknik-, industriautomatiserings- och energisektorerna. De första fyra månaderna av vårt innevarande budgetår har just gått, och vi kan dra slutsatsen att siffrorna ser mycket bra ut. Förhoppningen är därför att vi omsätter 100 miljoner danska kronor i år, där vi också kan fira vårt första jämna jubileumsår”, berättar Lars Laungaard Rasmussen, divisionschef på Mekoprint Cables.

Höga ambitioner
Mekoprint Cables startade 2011 då Mekoprint köpte upp den tidigare underleverantören till elektronikindustrin S-Pro A/S. Sedan dess har den övergripande strategin varit tillväxtbaserad, vilket 2015 resulterade i förvärvet av Molex Knutsen A/S i Danmark och tillhörande produktion i Polen.

”Divisionens positiva utveckling beror delvis på att vi täcker alla behov inom kopparbaserade ledningsnät från enkelledare i höga volymer till krävande koaxiallösningar, komplexa kabelträd och installation av helhetslösningar, vilket innebär att vi kan tillgodose de flesta av kundernas behov. Genom att utveckla långsiktiga kundsamarbeten har verksamheten fördubblats volymmässigt sett genom organisk tillväxt sedan 2015”, berättar Lars Laungaard Rasmussen.

Framtidsplanerna för divisionen, som idag har över 250 anställda i Danmark, Sverige, Polen och Ukraina, är att fortsätta fokusera på tillväxten, både organiskt och i form av både nationella och internationella förvärv. Tillvägagångssättet är ett nära kundsamarbete med optimering av kvalitet, kostnader och logistik, från prototyp till volymproduktion. Att kombinera högteknologisk produktion med kostnadseffektiv montering i både Polen och Ukraina kan konkurrera med Asien för de flesta arbetsuppgifterna.

”Jag är naturligtvis nöjd med resultaten från det senaste decenniet, som har gett blodad tand i förhållande till Mekoprint Cables framtida service av de ökande kraven på marknaden. Personligen hoppas jag att de kommande 10 åren kommer att stå för en minst lika positiv utveckling som tidigare – ambitionerna är åtminstone skyhöga, både för det kommande året och de många åren därefter”, avslutar Lars Laungaard Rasmussen.

För mer information kontakta vänligen
Lars Laungaard Rasmussen, divisionschef för Mekoprint Cables,
telefon +45 21 65 60 97 och e-post llr@mekoprint.com

Medlemsnyhet

Företag
Mekoprint A/S

Hermesvej 2
9530 Støvring
Danmark
Mekoprint A/S

Tipsa en kollega

0.172