23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Damaskus Maskinskydd utökar sin produktportfölj

Damaskus Maskinskydd utökar sin redan stora produktportfölj med en nyhet; kompensatorer. Vi ser det som ett självklart steg att ta eftersom det är en naturlig förlängning av vår största produktgrupp, bälgar och damasker.

Kompensatorer används främst vid övergångar mellan ventiler, pumpar och annan utrustning i rörsystem. Detta för att ta upp och kompensera termiska eller mekaniska förändringar. I annat fall kan rörsystemet överbelastas, och i extrema fall, orsaka deformationer, destruktion eller fel på systemet.
    – Vi samarbetar med en av Europas ledande leverantörer av kompensatorer i både gummi och rostfritt stål. Gummikompensatorerna finns på lager i Tyskland. Flänsar i galvat stål är standard och i rostfritt finns de i de vanligaste dimensionerna, men alla storlekar går att beställa med några veckors leveranstid, säger Peter Almqvist.

Damaskus Maskinskydd kommer att sälja kompensatorer i såväl gummi som stål. Typiska användningsområden är rör till kraftverk och den kemiska industrin, värmeanläggningar samt vattenrör. Det finns olika kvaliteter som är anpassade för till exempel dricksvatten, olja och livsmedel.
    Oavsett material kan de användas i rörledningssystem för att kompensera för expansioner, sättningsrörelser och ojämnheter i konstruktionen. På plussidan finns även att de tar upp vibrationer och stomljud vilket i sin tur ger en bättre arbetsmiljö, säger Peter Almqvist.

    – Välkommen att kontakta oss, så hjälper vi till med val av rätt typ och dimension av kompensatorer.

Damaskus Maskinskydd AB
Anläggarvägen 2
136 44 Handen
Haninge kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560634726

Tipsa en kollega

0.046