23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Lyftbord ger en högre säkerhet och effektivitet

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Genom att ha ett eller flera lyftbord så kan du underlätta ditt arbete på ett bra sätt. Du kan bland annat bespara dig tunga lyft som kan vara påfrestande för din kropp.

Sedan är det även mycket effektivare att använda ett lyftbord eller saxlyftbord än att lyfta på egen hand. Ett bra lyftbord gör arbetet enklare och det blir mer effektivt. Idag finns det många varianter och modeller av lyftbord att välja på. Det finns allt från elektriska lyftbord med ergonomisk utformning till u-formade bord för tillfällen då detta behövs. En del lyftbord kan klara lyft upp till tre ton eller mer. Ett lyftbord är mycket praktiskt att ha i verkstaden, på lagret eller i terminalen.

Vad är ett lyftbord?
Ett lyftbord består i huvudsak av tre delar och det är bottenram, saxen och plattformen. Läs mer om lyftbord här. Saxen är alltså själva lyften och när man ska lyfta gods, så pressas den samman så att lyftet sker. Ett av saxbensparet sitter i en ledad axel medan det andra har hjul framtill. När saxen då pressas samman så glider det benpar med hjul på mot mitten och det sker ett lyft. Själva bottenramen är det som håller saxen på plats. Saxen, eller lyften är det som lyfter själva plattformen. Den kan variera i storlek.

Olika typer av lyftbord
Eftersom det finns olika behov så finns det även olika typer av lyftbord. Det är enkelsaxlyftbord, saxlyftbord. Det är vanligast att man har ett enkelsaxlyftbord. Med en sådan kan man ofta lyfta upp godset så att det är i en bra ergonomisk höjd.

Det finns även andra typer av lytbord så som dessa:

·         Lågbyggda lyftbord
·         Horisontella dubbelsaxlyftbord
·         Vertikala dubbel-, trippel- och quattrosaxlyftbord
·         Armlyftar
·         Saxlyftvagnar
·         Tiltar

Varför du ska använda lyftbord
Det finns många goda anledningar till att ha ett eller flera lyftbord i en verksamhet. En bra grej är att de är ergonomiska. De kan alltså lyfta upp godset till rätt höjd vilket gör det säkert att jobba med. Sedan är det så att ett lyftbord även är anpassningsbart. Det eftersom det ofta finns flera tillbehör att använda tillsammans med dem. Andra fördelar med lyftbord är att de kräver minimalt med underhåll, även om de används ofta. För att hitta rätt sorts lyftbord, fundera på vad det är som ska lyftas och hur ofta och hur precist. Det är även bra fundera på var lyftbordet ska stå, vad för säkerhet det ska vara samt om det ska vara ergonomiskt.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Tipsa en kollega

0.048