23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

norelems lyft- och rundslingor

| Medlemsnyhet | Företag norelem AB

Ett flexibelt, säkert och robust alternativ till rep och kedjor

Standardkomponentspecialisten norelem erbjuder nu ett antal lyft- och rundslingor, lämpliga för användning i materialhantering och lyfttillämpningar inom ett brett spektrum av verksamheter. Dessa kraftiga lyftslingor är tillverkade av slitstark polyester och erbjuder ett lättare, säkrare och mer flexibelt alternativ till standardkedjor och rep.

Runda lyftslingor är idealiska för användning när man flyttar material med hög finish eller ömtålig utrustning. De slitstarka, ändlösa polyesterfibersträngarna är täckta med ett hållbart skyddshölje och erbjuder en nötningsbeständig yta som skyddar de hanterade varorna under transporten så att de inte skadas eller repas. Deras flexibilitet innebär också att de säkert kan greppa oregelbundet formade föremål såsom rör. Plana stroppar erbjuder också breda bärande ytor som ger ökad ytkontakt för tunga och stora laster.

Med en kapacitet på upp till 5 ton är norelems lyftslingor extremt starka och erbjuder säkerhetsfördelar vid hantering av tunga laster. De är CE-märkta i enlighet med European Machinery Directive och slingornas brottstyrka är fullt testad till sju gånger högre än den nominella arbetsbelastningsgränsen. Slingornas vikt och flexibla karaktär gör dem också säkrare och lättare att rigga för personalen.

Lyftslingorna är ett ekonomiskt alternativ till rep och kedja med lång livslängd till en låg kostnad. Den hållbara polyesterkonstruktionen har låg fuktabsorption och är motståndskraftig mot mögel och röta. Detta tillsammans med hög UV-beständighet gör dem idealiska för användning i frakt och andra utomhustillämpningar. Medan många syntetiska lyftslingor inte rekommenderas för användning vid extrema temperaturer, erbjuder noremels produkter ett utökat temperaturområde från -40°C till + 100°C.

”Vid luftlyft är säkerheten viktigast. Medan kedje-, stållina och metallnätsslingor kan användas för att lyfta en last på ett säkert och effektivt sätt så är syntetiska lyftslingor även ett kostnadseffektivt alternativ”, säger Marcus Schneck, VD för norelem.

”Våra versioner ger en extra skyddsnivå för både lasten som flyttas och personalen som riggar lasten. Med en mängd storlekar, kapacitet och tillbehör har vi komponenter som uppfyller nästan varje hanteringskrav snabbt och pålitligt”, säger Marcus Schneck, VD för norelem.

norelems sortiment med runda och platta lyftslingor ingår som en del av ett bredare sortiment av produkter som inkluderar krokar och förbindelselänkar för lyftslingor och är tillgängliga från THE BIG GREEN BOOK - en användarvänlig katalog som innehåller över 60 000 standardkomponenter. Företaget har också nyligen lanserat en ny webbshop med många av sina komponenter tillgängliga för frakt samma dag.

För mer information om norelem och företagets komponentutbud, besök www.norelem.se


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
norelem AB

Wenngarn 443
193 91 Sigtuna
Sverige
norelem AB

Tipsa en kollega

0.063