23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Stor efterfrågan på tråddetaljer i medicinsk utrustning

Efterfrågan på medicinsk utrustning är mycket hög världen över till följd av utbredningen av covid19. Lesjöforsbolaget John While Solutions i Singapore har nyligen fått en stororder av tråddetaljer för en viktig funktion i livräddande apparatur.

Det amerikanska sjukvårdssystemet är hårt pressat till följd av det ökande antal patienter med covid19 som kräver avancerad vård. USA är för närvarande det hårdast drabbade landet i världen med över två miljoner konstaterat smittade. För att kunna behandla alla svårt sjuka patienter i sjukdomen måste landets akut- och intensivvårdsavdelningar utöka den avancerade sjukvårdsutrustningen. Den amerikanska regeringen har nyligen utökat anslagen för beställningar av ny apparatur.

Snabbt ökande behov

Det Singaporebaserade Lesjöforsbolaget John While Solutions är en av de viktiga underleverantörerna till medicinteknikbranschen. I många år har företaget tillverkat en specialutvecklad tråddetalj i relativt små volymer till ett av de ledande tillverkande företagen för avancerad medicinsk apparatur. Under 2020 har John While Solutions levererat många tusen fler detaljer utöver de planerade leveranserna. I och med den utökade efterfrågan från den amerikanska regeringen har orderingången på tråddetaljen ökat med tio gånger den redan levererade volymen.

Tråddetaljer som möter de högt ställda kraven

Roy Loh, vice vd för Lesjöfors Spring Technology i Asien är mycket nöjd med den ökande efterfrågan på företagets produkter:

”Vi är glada att vi kan bidra till att bekämpa denna världsomfattande pandemi. Våra produkter lever upp till de högt ställda kraven som den hårt reglerade medicinteknikbranschen verkar inom och vi har gjort vårt yttersta för att klara en ökad produktion av den efterfrågade komponenten och leveranser inom de snäva tidsramarna.”

Lesjöfors AB
Lagergrens gata 2
652 14 Karlstad
Karlstads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560013251

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.031