23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Handla globalt- värdeskapande lokalt

| Medlemsnyhet | Företag Aero Materiel AB

Levande produktutbud, krav på innovation och kundanpassade lösningar. I en föränderlig värld ställs ständigt nya krav på oss som distributör. Vår logistikchef Daniel Agnesson delar med sig av sina tankar.

Som distributör är det en nödvändighet för oss att ständigt tillhandahålla ett produktutbud med rätt funktioner, prestanda och kvalite. Med ökad digitalisering, transparens och automation i leveranskedjan ställs det krav på värdeskapande utöver rena logistikaktiviteter.

Vår strävan är att vara experter på våra kärnprodukter: lås, gångjärn, fästelement och gasfjädrar. Det innebär allt från mekanisk förståelse till hur individuella komponenter framställs och distribueras.

Fördelar med att handla globalt:
Det finns en fantastisk innovationskraft ute i världen; den nya storsäljaren till en nyckelkund kan mycket väl vara designad i Shanghai och tillverkad i Polen. Ett globalt komponentperspektiv, tillsammans med vår långvariga erfarenhet av våra kärnprodukter, ger oss möjlighet att på ett säkert sätt handplocka samarbetspartners. Lägg sedan till att vi från Jönköping erbjuder kundanpassning av produkter, vilket ger oss en extra växel att verkligen erbjuda en skräddarsydd lösning.

Utmaningar:
Som distributör har vi oftare möjlighet att  bryta förpackningar och hålla fler nischade produkter i lager än en renodlad tillverkare. Men att lokalt tillhandahålla komponenter snabbt, enkelt och prisvärt, trots att produkterna i praktiken är tillverkade över hela världen, medför en del utmaningar:Ledtider, i en tid när konjunkturer, kundkrav och önskad funktionalitet snabbt kan förändras.

  • Kostnader för väg-, flyg- och båttransporter i samband med skiftande kapacitet och ökat miljöansvar.
  • Hantera valutaeffekter, t.ex. SEK mot USD/EUR.
  • Osäkerhet: orkaner, handelshinder, hamnstrejker, Brexit & Coronavirus.


Om du är nyfiken på detaljer kring hur vi kan hjälpa just dig, eller hur vårt befintliga flöde ser ut bakom kulisserna kontakta gärna mig. Vi på logistikavdelningen jobbar varje dag för att ge dig som kund känslan av närhet - snabbt och enkelt. 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Aero Materiel AB

BOX 5031
Österängsvägen 16
550 05 JÖNKÖPING
Sverige
Aero Materiel AB

Tipsa en kollega

0.063