23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Rätt gripdon en viktig nyckel till lönsam produktion

| Medlemsnyhet | Företag AP&T

– Ingen produktionslinje är som bekant starkare än dess svagaste länk. Det är viktigt att alla ingående delar optimeras för sitt ändamål och underhålls på rätt sätt för att prestera på topp under hela livslängden.

Det gäller inte minst gripdonen, som har en större påverkan på produktivitet och lönsamhet än många kanske tänker på, säger Lennart Johansson, Product Manager Line på AP&T.

Alla AP&T:s linjer levereras med originaltillverkade gripdon, men efter hand som produktionen förändras är det också vanligt att de ursprungliga gripdonen kompletteras med nya eller byts ut. För att alla gripdon ska fungera som avsett är det nödvändigt att både konstruktion och installation görs på rätt sätt. En felaktig eller onödigt komplicerad anslutning kan påverka både cykeltider och ställtider negativt.

–  Är pneumatikkopplingarna feldimensionerade, till exempel, kan det ta längre tid att få vacuum i gripdonet och processen blir långsammare än den annars skulle varit. Och för att minimera ställtiderna är det viktigt att gripdonen är utformade för snabba och säkra byten. Någon sekunds längre cykeltid kan resultera i flera veckors förlorad produktion på ett år, säger Henrik Vesterlund, Product manager, Aftermarket Services på AP&T.

För kunder som behöver nya gripdon till sin produktionslinje eller vill se över sina befintliga erbjuder AP&T både nytillverkade produkter, originaldelar och underhåll.

aptgroup.com

Medlemsnyhet

Företag
AP&T

Box 32
Rönnåsgatan 3A
523 21 Ulricehamn
Sverige
AP&T

Tipsa en kollega

0.141