23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Från CAD/CAM till verktygsmontage

| Medlemsnyhet | Företag Iscar Sverige AB

Industrin har nya krav på leverantörer av skärande verktyg. Att bara leverera verktyg och stötta kunden vid inkörning av dessa räcker inte, den moderna tillverkningsindustrin efterfrågar virtuella lösningar som en del av produkten

Digitaliseringen av tillverkningsindustrin är en realitet idag som i början stimulerades av Industri 4.0 standarder. Eftersom skärande bearbetning fortsätter att vara en viktig metod för denna industri måste leverantörer av skärande verktyg möta de nya kraven med lösningar.  Informationen som specificerar verktyget måste vara standardiserad och digitaliserad. Informationen måste också vara utformad på så sätt att dataöverföring fungerar i dagens och morgondagens smarta tillverkningsprocesser.

ISO 13399-standarden specificerar den tekniska representationen av data för skärande verktyg och verktygshållare på ett universellt sätt för alla plattformar. Målet är att skapa datarepresentation av verktyg och hållare som är enhetligt och kan förstås av alla delar av industrins teknologi, reellt eller virtuellt, inklusive CAD/CAM system.

Från teknikern som arbetar med processplanering, ingenjören som designar verktygssammanställningar och programmeraren som kontrollerar verktygsvägar till applikationsspecialisten som optimerar verktygslösningen eller säljaren som hjälper till att hitta rätt verktyg – alla kan behöva spendera timmar på att anpassa verktygsdata till egna mjukvaror.  Varje CAD/CAM-användare behöver snabb och säker tillgång till digitaliserad verktygsdata, det har blivit strategiskt viktigt att kunna leverera data för att vara en tillförlitlig verktygstillverkare och leverantör av service.

ISCAR har inkluderat verktygsmontage (tool assembly) i den omfattande elektroniska katalog för att kunna leverera tillgängliga och tillförlitliga verktygsdata. Användaren kan bygga verktygsmontage av olika ISCAR produkter och sedan integrera datan i sitt CAD/CAM system och där använda olika simuleringsmetoder.

I elektroniska katalogen kan man med hjälp av en avancerad filtreringsfunktion välja det bäst lämpade verktyget för operationen baserat på maskinparametrar. Verktygsmontaget innehåller hållare, skär eller skärhuvud, verktygshållare och om det behövs reduktionsdelar eller förlängare. System upptäcker om den valda verktygshållaren ger en exakt position för inspänt verktyg eller om positionen måste korrigeras av användaren.

ISO 13399-standarden garanterar kommunikation mellan befintliga och framtida mjukvaror I en digitaliserad och smart fabrik.

Verktygsmontage ger snabb och tillförlitlig simulering av operationen, kollisionskontroll, optimering av verktygsvägar och hjälp vid konstruktion av fixturer. Den valda bearbetningsmetoden ger upphov till krafter som påverkar arbetsstycket och verktygsuppsättningen kan också påverka geometrisk utformning av fixturer. Simulering med hjälp av ett verktygsmontage är en effektiv metod att använda i konstruktionen av fixturer för en komponent.

Eftersom analyser görs i en virtuell miljö och inte direkt i maskinen minimeras möjliga fel vid själva bearbetningen. Verktygsmontagen är tillgängliga för nedladdning både som 3D och 2D för att underlätta att skapa ritningar, skisser och andra produktionsdokument. Verktygsmontage är plattformsoberoende och tänkta att kunna integreras i användarens egna CAM-miljö.  

Möjligheten att skapa och använda verktygsmontage tidigt i processen ger värdefulla tids- och kostnadsbesparingar. Idag kan verktygsmontage skapas genom ISCARS elektroniska katalog för fräsning, borrning, gängning och brotschning och lösningar för fler verktygstyper är på väg.

ISCAR's elektroniska katalog hittar ni på https://www.iscar.se

 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Iscar Sverige AB

Kungsängsvägen 17B
Box 845
751 08 UPPSALA
Sverige
Iscar Sverige AB

Tipsa en kollega

0.063