23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Teknikföretaget Jobro köps upp av JCE

| Medlemsnyhet | Företag Jobro Sheet Metal Technology

JCE förvärvar Jobro Sheet Metal Technology AB

Göteborg/Ulricehamn den 9 januari 2020

JCE förvärvar Jobro AB, den idag ledande tillverkaren av prototyper och lågvolymserier av komplexa plåtdetaljer i Sverige, av Fouriertransform samt övriga ägare. Ambitionen är att expandera verksamheten och bli Europas ledande prototyp- och lågserietillverkare av komplexa plåtdetaljer.

Jobro AB är en helhetsleverantör med djup kunskap inom materialteknik, verktygsmakeri och produktionsteknik. Genom korta ledtider och hög produktkvalitet har bolaget utvecklats till en ledande leverantör av prototyper och korta serier av komplexa plåtdetaljer. Bolaget har idag 120 anställda och omsatte under 2019 cirka 180 Mkr. Jobro AB servar kunder inom fordonsindustrin, byggsektorn, flygindustrin och den tyngre tillverkningsindustrin. Tillverkningen sker i både Ulricehamn och Jönköping där bolaget har kontor och produktionsanläggningar.

- Jobro AB har med sin unika kompetens inom verktygsmakeri och produktionsteknik i kombination med förmågan att hantera stora och komplexa projekt blivit en ledande leverantör av prototyper och korta produktionsserier. Efterfrågan på prototyper och kortare serier ökar drivet av att marknaden efterfrågar fler varianter, kortare cykler, mer komplexa produkter och ökade kvalitetskrav. För att möta denna efterfrågan krävs duktiga leverantörer likt Jobro, säger Carl Backman, VD för JCE.

- Med JCE som nya ägare till Jobro får vi en stabil och långsiktig ägare med lokal förankring och en sund inställning till företagande vilket skapar trygghet både gentemot våra medarbetare och kunder. Detta ger oss en bra plattform för att fortsätta den förändringsresa som företaget befinner sig i med att fortsatt vara en ledande leverantör av högkvalitativa prototyper och parallellt utveckla verksamheten för serietillverkning i små volymer säger Ulf Wilhelmsson, VD för Jobro AB.

 

För ytterligare information, var vänlig kontakta:

 

Carl Backman                                                       Ulf Wilhelmsson                                          

VD JCE                                                                   VD Jobro Sheet Metal Technology                 

Tel: +46 (0)703 97 90 05                                       +46 (0)321 68 52 01                                  

carl.backman@jcegroup.se                                 ulf.wilhelmsson@jobro.se                         


Om JCE
JCE är ett privatägt, diversifierat investmentbolag med säte i Göteborg. JCE har en stark historia av att skapa framgångsrika företag sedan starten 1971 och har idag via sina innehav drygt 5 000 anställda runt om i världen. JCE investerar både i noterade och onoterade bolag och har en bred investeringsportfölj med företag bland annat inom IT-tjänster, mjukvara och tillverkning. www.jcegroup.se

Om Jobro Sheet Metal Technology AB
Teknikföretaget Jobro är den snabbrörliga specialisten på komplexa plåtdetaljer för tillverkande industri: ett helhetserbjudande under ett tak i form av simulering, konceptutveckling och tillverkning. Spetskompetens och en modern maskinpark i världsklass gör Jobro till en effektiv partner från utveckling till produktion. www.jobro.se


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Jobro Sheet Metal Technology

Karlsnäsvägen 9
523 37 ULRICEHAMN
Sverige
Jobro Sheet Metal Technology

Tipsa en kollega

0.11