23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

AVT ny distributör för ForTest instrument inom läcktest

| Medlemsnyhet | Företag Avt Industriteknik AB

AVT Industriteknik AB blir ny distributör för ForTest läcktestinstrument inom tryckdifferens, absoluttryck och massflödestester.

AVT har under en längre period utvärderat olika tillverkare läcksökningsinstrument och sökt efter kvalitetsinstrument som komplement till våra Kontikab täthetsprovningsmaskiner där vakuumteknik och spårgas används. Genom samarbetet kompletteras erbjudandet inom täthetsprovning med konkurrenskraftiga instrument.

ForTest kommer ifrån Italien och har ett ursprung ifrån tester inom bioteknik, ett område som ställer mycket höga krav på mätnoggrannhet. Idag används instrumenten inom bland annat Automotive, Flygindustri och Medicinteknik. Instrumenten är moderna i gränssnitt, mycket enkla att hantera och har hög tillförlitlighet samt låga underhållskostnader. Tillsammans med nya instrument erbjuder AVT både utbytesinstrument samt kompletta testutrustningar för täthetsprovning och läcktester av komponenter.

AVT utvecklar och bygger specialmaskiner, robotceller, monteringslinjer, Industriautomation och testmaskiner inom framförallt montering och tillverkning och har egen komplett verkstad i vilken fixturer för täthetsprovning kan tillverkas. Under varumärket Kontikab som funnits i över 30 år säljs utrustningar för täthetsprovning till industrin. Tillsammans med de nya instrumenten lägger det grunden för ett mycket konkurrenskraftigt erbjudande till svensk industri inom luftbaserad täthetsproving.

Första leveransen av instrument och fixtur är redan gjord med en nöjd kund och ytterligare order på en komplett täthetsprovningsmaskin för bilindustrin levereras under våren.

Läs mer om AVT på www.avt.se och Konitkab på www.kontikab.com

 

Medlemsnyhet

Företag
Avt Industriteknik AB

Box 20
Industrigatan 1
441 21 Alingsås
Sverige
Avt Industriteknik AB

Tipsa en kollega

0.063