23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

KOR 5 – tar grovbearbetning till en helt ny nivå

| Medlemsnyhet | Företag Fortiva AB

Säker, stark och extremt snabb. KOR 5 från Kennametal tar grovbearbetning av aluminium för flygindustrin till en helt ny nivå.

Kennametal tillkännagav för en tid sedan sin senaste innovation inom höghastighetsbearbetning av aluminium: KOR 5 – en ny solid pinnfräs i hårdmetall. Designad för maximal produktivitet inom bearbetning för flygbranschen. Med denna pinnfräs – med 5 tänder – kan matningen öka upp till 66 procent jämfört mot vanliga med tre tänder.

KOR 5 är framtagen för att avverka stora mängder material och för att få bort det från arbetszonen så snabbt som möjligt:

  • Avsmalnande kärna, variabel delning och 35 ° spiralvinkel – eliminerar vibrationer och utböjning.
  • Mindre värme och optimal spånevakuering genom invändiga kylkanaler.
  • Unik spåndelande geometri - utformad för att bryta långa spånor och eliminera spånstockning men ändå ge en bra ytfinhet.

Verktyget har potential att bli den nya standarden för maskiner som utnyttjar CAD/CAM verktygsvägar. KOR 5 har mer aktiva kontaktpunkter jämfört med en pinnfräs med 2 eller 3 tänder vilket skapar förbättrad stabilitet och eliminerar vibrationer även vid de tyngsta skären. Att använda verktyget med lågt radiellt ingrepp och stort skärdjup resulterar i mycket högre avverkningshastigheter än traditionella metoder. För att säkerställa att inte verktyget dras ur hållaren vid riktigt höga matningar är KOR 5 tillgänglig med Safe-lock™ skaft. 

”Fräsning av spår, djupa fickor eller dynamisk fräsning. Vilken din applikation än må vara i aluminium så kan KOR 5 göra det snabbare", säger Andreas Karlsson, teknisk specialist på Fortiva.

För mer information kontakta Fortiva AB: Telefon 010-121 91 00 eller info@fortiva.se


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Fortiva AB

Besöksadress
Höjdrodergatan 22
212 39 Malmö
Sverige
Fortiva AB

Tipsa en kollega

0.093