23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Operatörsergonomin i fokus för nytt manöverhandtag

| Medlemsnyhet | Företag Movomech AB

Inom många industrier ställs allt högre ergonomiska krav på den lyftutrustning som hanteras av operatörer vid manuell materialhantering.

Dessa krav rymmer inte bara riktlinjer om när ett lyfthjälpmedel ska användas – vid vilken last och lyftfrekvens – utan även faktorer som manöverdonets grepphöjd och greppstorlek, igångsättningskrafter vid förflyttningar och räckvidd och åtkomst vid upplockning och avlämning av material.

Lyfter med precision
Under 80-talet utvecklade Movomech den första versionen av den klassiska pelarlyftmanipulatorn Mechlift Pro™ – universallyftaren som tack vare sin stabila momentupptagande struktur lyfter tunga laster även långt utanför sin infästningspunkt; upp till 1500 Nm i standardutförande. Styrningen har alltid varit frekvensstyrd och steglöst reglerad med joystick så att lyftrörelsen kan ”smygköras” för högsta precision vid montering och tillverkning.

Under de senaste 30 åren har Mechlift Pro™ vidareutvecklats och lyftaren levereras nu i totalt 7 lastklasser, och därtill även i två helt pneumatiska versioner.

Ny version av manöverhandtag
Med fokus på operatörsergonomi och flexibilitet har Movomech nu tagit fram en ny version av manöverhandtag till Mechlift Pro™.

Det nya manöverhandtaget är helt modulärt i sin uppbyggnad och erbjuder generöst med tillval i form av joysticks, knappreglage och visuella signalindikatorer för att enkelt kunna anpassas till varje specifik lyfthantering.

Faktorer som stabilitet, individuella inställningsmöjligheter, säkerhet, rätt greppvinklar och utprovade dimensioner med avseende på användarpercentil är integrerade i designen, samtidigt som användargränssnittet är intuitivt för att minimera inlärningstid och fungera vid arbetsstationer med arbetsrotation.

Utvecklat med ergonomer
Handtaget har utvecklats och utvärderats i samarbete med ergonomer inom fordonsindustrin för att säkerställa rätt justeringsmöjligheter och generella dimensioner, men även en optimal placering och vinkel hos knappreglage och joysticks för lyftrörelsen och för tillvalet med drivna åkrörelser i x/y-led.

Det nya handtagskonceptets modulära design ger även fördelen att dess leveranstid matchar lyftmanipulatorns och tar ingen extra projekttid i anspråk.

 

För mer information om lyftmanipulatorn Mechlift Pro™ och det nya manöverhandtaget, kontakta Emil Lindell, Movomech AB.

Medlemsnyhet

Företag
Movomech AB

Kabelvägen 9
291 09 Kristianstad
Sverige
Movomech AB

Tipsa en kollega

0.047