23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

KTH i pole position tillsammans med norelem

| Medlemsnyhet | Företag norelem AB

KTH Formula Student är ett ideellt projekt där studenter designar, tillverkar, testar och tävlar med en bil i Formula Student. Projektet handlar om att lära sig att arbeta som ett team och producera en högkvalitativ produkt tillsammans.

Erfarenheterna från det årliga projektet ger medlemmarna ett försprång i övergången mellan akademiska studier och den framtida arbetsplatsen.

norelem stödjer KTH Formula Student med delar till exempelvis styrningen där det sitter kullager, remskivor och remmar från norelem. Tidigare i år besökte norelem deras verkstad som ligger vid KTH i Stockholm för att ta del av deras senaste arbete.

Den gamla bilen kommer att användas till att testa nya koncept, delar, och i nuläget jobbar teamet med att träna upp nya rekryter som de har tagit in inför den nya säsongen.

Jens Bennström, Head of Mechanical Design, berättar mer. Efter föregående säsong beslutade vi oss för att ta steget till 4-fyrhjulsdrift dvs, 4 separata motorer med tillhörande växellådor. Och till skillnad från förra bilen jobbar vi aktivt med att reducera vikten med 50 kg, vilket resulterar i att vi i nuläget kommer hamna i området kring 180 kg. Den nya bilen Dev-17 kommer att kunna köra både med förare såväl som autonomt och planeras vara körbar sen sommar/tidig höst 2020. Vi tittar även på möjligheterna för att kunna utveckla en monocoque till bilen.

Formula Student är Europas mest etablerade utbildnings motorsporttävling och är även stödd av F1-branschen. Tävlingen syftar till att utveckla initiativtagande och innovativa ingenjörer och uppmuntra fler ungdomar att ta en karriär inom teknik.

Tävlingarna äger rum under sommaren runt hela Europa där KTH deltagit på banor i Tyskland samt Italien. Tävlingarna är uppbyggda runt flera olika moment som inte bara innebär körning på bana, accelerationstest och energieffektivitet, även statiska moment där ex. affärsplan och kostnadsrapport ingår.

norelem har ett otroligt brett sortiment standarddelar och maskinkomponenter med egen tillverkning och distribution. Utöver delar till styrningen sponsrar norelem exempelvis med bult, mutter, brickor, glidlager och säkerhetsvajer samt verktyg som borrfixtur, magneter, länkhjul och helicoil gänginsatser.

norelem önskar det över 100 medlemmar starka teamet på KTH lycka till i konstruktion, utveckling och tävlingarna framöver.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
norelem AB

Wenngarn 443
193 91 Sigtuna
Sverige
norelem AB

Bilder och video

KTH Formula Student

Tipsa en kollega

0.063