23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Begränsa bakterietillväxten med temperaturreglering

Air Liquides experter på kylning och frysning erbjuder besök hos livsmedelsproducenter för att analysera i vilken utsträckning produktionsprocessen kan optimeras med hjälp av temperaturreglering.

Temperaturreglering är viktig vid produktion och transport av livsmedel för att begränsa bakterietillväxten som annars bryter ner livsmedlet för tidigt och leder till kortare hållbarhet. Temperaturer som är för höga eller för låga kan också leda till att det blir svårare att bearbeta livsmedlen i efterföljande produktionsfaser.

Flytande kväve (nitrogen) vid -196 °C och koldioxid vid -78 °C kan hålla temperaturer i livsmedelskedjan under exakt kontroll. För att utnyttja detta fullt ut måste kylprocessen i många fall optimeras. Detta innebär vanligtvis bara några mindre justeringar, t ex kan kylsystemen på blandare, skärmaskiner eller andra maskiner i vissa fall behöva modifieras.

Air Liquides experter erbjuder att besöka livsmedelsproducenter för att analysera i vilken utsträckning deras produktionsprocess kan optimeras. 

Läs mer i Air Liquides blogg om temperaturreglering.

Air Liquide Gas AB
Lundavägen 151
212 09 Malmö
Malmö stad
Sverige
VAT nummer: SE5560193764

Tipsa en kollega

0.031