23948sdkhjf

Fullända hemmet med den rätta belysningen  

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Att piffa upp sin bostad med diverse möbler och ytterligare inredning kan förse ens hem med en trevlig samt välkomnande känsla.

 

Att piffa upp sin bostad med diverse möbler och ytterligare inredning kan förse ens hem med en trevlig samt välkomnande känsla. Bland alla de snygga möblerna som man intresserar sig för finns det dock en komponent som man inte alltid tar hänsyn till: nämligen belysningen. Trots att soffor, matbord och sängar har sin egen plats i hemmet bör man rikta fokusen lite särskilt mot lamporna som man använder, då belysningen tro det eller ej kan påverka ens sinnesstämning.

Varför är belysningen av yttersta vikt?
Att inhandla lampor till hemmet kommer att ha en större påverkan på omgivningen än man tror. Förutom att enbart skapa en hemtrevlig atmosfär kan ens sinnesstämning variera beroende på ljusstyrka och färg på belysningen. Med lampor som inte lyser särskilt starkt kan man snabbt komma att känna sig sömnig eller till och med utmattad, då man lurar sin hjärna till att tro att det är läggdags. Om ljuset å andra sidan skulle råka vara för starkt blir man lätt irriterad, bländad och har svårt att koncentrera sig.

För dessa skäl bör man lägga lite extra krut på att se till så att man inhandlar just de lamporna som passar till ens individuella behov. I köket eller i kontorsrummet kanske man exempelvis drar nytta av ett skarpare ljus för att kunna känna sig pigg, motiverad och arbetsvillig medan man i sovrummet kanske hellre väljer en varm, svagare och mysig belysning. Hur man går tillväga är upp till en själv, men det är alltid bra att ha i åtanke hur viktig belysningen egentligen är för ens välmående.

De alltmer populära Menu lamporna
När det är tal om moderna lampor med både en skarp kall belysning och en lite svagare varm belysning är det vanligt att man nämner Menu lampor. Menu är ett företag från Danmark som grundades 1976 och som lägger fokus på just modern skandinavisk inredning. Trots att övrig inredning finns att hitta i deras sortiment förknippar man ofta detta företag med lampor i flera olika stilar, färger och material med val mellan golvlampor, vägglampor, bordslampor, taklampor och mer därtill.

Oavsett om man intresserar sig för den moderna eller klassiska looken riktar sig Menu mot båda alternativen. Genom att samarbeta med flera talangfulla designers har de som mål att berika ens bostad och förvandla tråkiga ytor till ett mysigt hem.

Övergången till LED-lampor
Man är ständigt på jakt efter att finna det mest energisnåla alternativet gällande belysning – till den grad att det år 2012 blev olagligt att importera glödlampor starkare än 15 watt till Sverige. Oavsett om man är insatt i belysning eller inte har man säkerligen tidigare hört talas om LED-lampor, och dessa har sannerligen kommit att bli mer och mer populära. En 9 W LED-lampa i dagens samhälle lyser lika mycket som en äldre 60 W glödlampa. Som om detta inte vore nog har LED-lamporna även en tendens att klara sig under en längre tid, så om man är på jakt efter en ny lampa kan det vara väl värt att satsa på LED.

 

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Tipsa en kollega

0.06