23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Södra Cell Värö säkrar tillgänglighet på torkmaskin med onlineövervakning för Industri 4.0

| Medlemsnyhet | Företag SPM Instrument AB

På massabruket Södra Cell Värö är tillståndskontroll en väl inarbetad och framgångsrik del av det förebyggande underhållet. Nu gör man ytterligare investeringar i övervakningssystem och väljer onlinesystemet Intellinova Parallel EN för torkmaskinen.

Med sexton parallellmätande vibrationskanaler och omfattande funktionalitet för att tillmötesgå behoven för en mängd applikationer och mätkonfigurationer är Intellinova Parallel EN ett högeffektivt system. Högkvalitativa konditionsdata med HD-teknologi gör Intellinova Parallel EN idealiskt för integration i Industri 4.0, där datakvaliteten har stor betydelse för precisionssäkra analyser och tillförlitliga beslutsunderlag. 

Torkmaskinens vira-, press- och torkpartier kommer att bestyckas med sammanlagt 161 givare av modellen DuoTech, som kombinerar de båda patenterade mätmetoderna SPM HD och HD ENV. Mätvärdena analyseras i analysmjukvaran Condmaster Ruby 2019, där tydlig och överskådlig grafik över maskinen gör det enkelt att identifiera vilken maskindel som larmar för höga mätvärden. Med hjälp av det standardiserade gränssnittet REST API eller via OPC UA kan mätdata hämtas från Condmaster till ett överordnat kontrollsystem och/eller Industri 4.0-system.

Onlinesystemet kommer att installeras löpande under 2019 i samarbete mellan SPM och Södra Cell.

Andreas Lindblom, Underhållschef Mek, säger i en kommentar till investeringen: ”Vi fortsätter att investera i utrustning från SPM så att vi kan öka fabrikens tillgänglighet genom att undvika att lagerfel tillåts utvecklas till haverier.”

Södra Cell Värö strax norr om Varberg är en av världens största och mest moderna massaindustrier. Här produceras 700 000 ton massa per år, men också grön el, fjärrvärme och biobränsle i form av torkad bark. Produktionen bedrivs i en högt automatiserad arbetsprocess, dygnet runt året om, med undantag endast för planerade underhållsstopp. Massabruket har sedan tidigare onlinesystem från SPM installerat på bland annat tvättpressarmesaugn och delar av kokeriet, samt använder handinstrumentet Leonova Diamond för ronderingsmätning. Även det intilliggande sågverket Södra Wood Värö har investerat i Intellinova Parallel EN för övervakning av kritiska maskiner i timmersortering, såglinje och efterbehandling.
RSS
Atom
Prenumeration nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om nyheter från SPM genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
SPM Instrument AB

Box 504
645 25 STRÄNGNÄS
Besöksadress: Finningevägen 71
645 42 STRÄNGNÄS
Sverige
SPM Instrument AB

Tipsa en kollega

0.078