23948sdkhjf

Säkerhet och flexibilitet i fokus för AP&T:s nya rörliga pressbord – Moving Bolster

| Medlemsnyhet | Företag AP&T

AP&T har utvecklat en ny generation av sitt rörliga pressbord – Moving Bolster – för snabba och säkra verktygsbyten.

Pressbordet är avsett för verktyg på 30 ton och uppåt och finns till samtliga nytillverkade pressar från AP&T.

– Med den nya generationen Moving Bolster möter vi kundernas behov av en modern, mångsidig lösning som ger möjlighet till en enklare bytesprocess med korta omställningstider och hög tillgänglighet, säger Mikael Karlsson, Manager Development Press Products på AP&T.

Förutom att ett rörligt pressbord generellt ger en större frihetsgrad än konventionella riggplattor har AP&T:s Moving Bolster också ett antal andra egenskaper som ger förutsättningar för en högeffektiv produktion.

– Först och främst är lösningen är väldigt flexibel. Moving Bolster kan föras i och ur pressen i valfri riktning för att kunna anpassas till fabrikslokalens förutsättningar och för att växlingen ska gå snabbt. För det andra är drivningen helt elektrisk, vilket ger en robust och precis styrning. Dessutom finns möjlighet att genomföra hela verktygsbytet med hjälp av några enkla knapptryckningar – en viktig fördel för kunder med en högt automatiserad process, berättar Mikael Karlsson.

Också säkerheten har varit tongivande i utvecklingen av det nya rörliga pressbordet. För att minska riskerna för operatörer och annan personal är AP&T:s Moving Bolster utrustat med en optisk skanner som kontinuerligt registrerar vad som händer framför pressbordet och kommunicerar med dess styrsystem. Skannern kan programmeras så att området i rörelseriktningen delas in i en yttre och en inre säkerhetszon. Om människor eller föremål upptäcks i den yttre zonen sänks hastigheten automatiskt. Om samma sak sker i den inre zonen stannar Moving Bolster helt.

Den första installationen av AP&T:s nya Moving Bolster hos kund sker i höst.  

aptgroup.com

Medlemsnyhet

Företag
AP&T

Box 32
Rönnåsgatan 3A
523 21 Ulricehamn
Sverige
AP&T

Tipsa en kollega

0.073