23948sdkhjf

Försvarskoncernen Saab lämnar in anbud i Kanada

Försvarskoncernen Saab kommer att lämna in ett anbud i Kanadas stridsflygplansupphandling, ”Future Fighter Capability Project” (FFCP) och presenterar ”Gripen for Canada Team”, där de kanadensiska flygföretagen IMP Aerospace & Defence, CAE, Peraton Canada och GE Aviation ingår.

Saab, med stöd av den svenska regeringen, erbjuder Gripen E för Kanadas framtida behov av 88 nya stridsflygplan som ska ersätta det kanadensiska flygvapnets befintliga flotta av CF-18 Hornet.

Kanadas anbudsförfrågan ”Request for Proposal” (RFP) har som krav att företagen kan uppvisa högkvalitativa industriella och tekniska förmågor, vilket Saab gör med stridsflygplanet Gripen, som Brasilien har valt och som Saab nu också erbjuder till Finland.

Saabs erbjudande kommer att innebära att högkvalificerade jobb skapas i Kanada men också tekniköverföring som kommer att främja den kanadensiska industrin.

IMP Aerospace & Defence kommer att bidra med produktion i landet samt underhåll under Gripenflottans hela livslängd. CAE kommer att tillhandahålla lösningar för utbildnings- och uppdragssystem, medan Peraton Canada kommer att erbjuda underhåll av flygelektronik och testutrustning, reparation och översyn, samt materialhantering. GE Aviation kommer att tillhandahålla och underhålla stridsflygplanets motorer i Kanada.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079