23948sdkhjf

Slutkund spänner ben för Impact Coatings

Impact Coatings nyutvecklade beläggningteknik har stött på problem. Strax efter att kunden godkände beläggningen har de infört ett investeringsstopp, som gäller tillsvidare.
Den svarta beläggning för bl a mobiltelefonskal av rostfritt stål, som Impact Coatings utvecklat en ny beläggningsteknik för, har godkänts av en viktig slutkund.

Slutkundens godkännande av den svarta, mycket nötningsbeständiga kerambeläggningen är en viktig milstolpe i Impact Coatings utveckling, en kvittens på att Bolaget klarar mycket svåra tekniska utmaningar. Den aktuella slutkundens utvärdering ställer höga krav på beläggningarna och är vägledande för hela branschen.

Investeringstopp
Men försämrat koncernresultat har fått den aktuella underleverantören, den så kallade 20-kunden, att införa ett tillfälligt investeringsstopp.

Detta innebär att den komplettering av 20-kundens maskinpark som Impact Coatings hoppats på, nu skjuts upp ytterligare.

Nya vägar
Impact Coatings kommer nu att söka efter nya kunder till produkten.

- Beskedet om investeringsstopp känns extra hårt när det efterlängtade godkännandet från slutkunden äntligen erhållits, men det är bara att ta nya tag och att hitta andra sätt att exploatera den högpresterande beläggning och den högeffektiva produktionsteknik vi utvecklat, säger Henrik Ljungcrantz, VD på Impact Coatings

Han fotsätter; ”det inträffade innebär troligen att break even skjuts framåt ytterligare en tid. Positiva signaler inom andra områden och en ökande marknadsaktivitet medför dock att vi inte vidtar några omedelbara organisatoriska förändringar”.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062