23948sdkhjf

Verkstadsgruppen går som tåget

RZ Inm Mekaniska investerar åtta miljoner kronor i en 3D-laser.
Företaget är baserat i Göteborgsförorten Västra Frölunda. Specialinriktningen är plåtbearbetning. Med hjälp av djupdragningspressar, NC-styrda kantpressar och 3D-laser tillverkas avancerade plåtdetaljer. De har under lång tid arbetat med verktygskonstruktion.

RZ Inm Mekaniska ingår i RZ Gruppen som består av tolv mekaniska verkstäder och ett norskt säljbolag. RZ Gruppen, som har funnits i 60 års tid, omsätter knappt 450 miljoner kronor och har omkring 380 medarbetare.

– Alla våra bolag går som tåget nu, säger RZ Inm Mekaniskas vd Christoffer Ågren till Metal Supply.

Inm har i drygt tio års tid arbetat med 3D-skärning av komplexa pressade detaljer. Volymen har nu ökat och dessutom har en maskin blivit till åren. Därför har de valt att investera. Företaget valde att köpa in en Prima Rapido fiber. Det handlar om en investering på åtta miljoner kronor.

– Volvo Lastvagnar och Scania är stora kunder till oss. Dessutom har vi nyligen kommit in hos Volvo Cars där vi bland annat tillverkar detaljer till XC40. Nu tittar vi på nya marknader bland annat flygindustrin, säger Christoffer Ågren till Metal Supply.

Med hjälp av maskinen höjer de kapaciteten rejält på 3D laserskärning.

Installation sker till semestern med beräknad igångkörning och utbildning kort därefter. Företaget tror att investeringen kan innebära nya affärsmöjligheter.

Rapido fiber 3D är lämplig för såväl prototyptillverkning som högvolymproduktion. Den är speciellt lämplig för mindre och medelstora komponenter för både laserskärning och lasersvetsning.

Maskinen är försedd med så kallad split cabin för att kunna ladda och plundra när drift sker.

Det är Värnamobaserade Din Maskin som har sålt utrustningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109