23948sdkhjf

Försvarsföretaget får order

70 luftvärnssystem ska till Brasilien.
Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en beställning som kan betecknas som en ”mellanstor order” uppger Saabs presstjänst, som inte vill ange något belopp.

Saab ska leverera luftvärnssystemet RBS 70 VSHROAD (Very Short Range Air Defence System) till den brasilianska armén under perioden 2018-2019.

RBS 70 används idag av den brasilianska armén och spelade en viktig roll i skyddet av de olympiska spelen i Rio de Janeiro, sommaren 2016, skriver Saab.

Kontraktet som nu tecknats mellan Saab och den brasilianska armén omfattar leveranser av avfyrningssystem, övningssimulatorer, multispektralt kamouflage för RBS 70 samt tillhörande utrustning för operatörer och tekniker.

Brasilien har ett ambitiöst program för att stärka sitt luftvärn och det här är den tredje beställningen från kunden under senare år, säger Marianna Silva, landschef för Saab i Brasilien.

– Marknaden för korträckviddigt luftvärn växer, och vi kan i linje med det se ett ökat behov från Brasilien och många andra länder i världen, säger Görgen Johansson, chef för affärsområde Dynamics på Saab.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079