23948sdkhjf

Verkstaden i konkurs köps av den tidigare ägaren

28 av de 37 medarbetarna får jobba kvar i företaget.
För två månader sedan sattes företagen Marks Mekaniska och VM Svets Mekaniska i konkurs. Nu köps konkursboet av den tidigare ägaren. Det rapporterar Borås Tidning.

Enligt uppgifterna blir 28 av de 37 medarbetarna kvar i företaget.

Problemen började när Marks Mekaniska i slutet av förra året köpte VM Svets. Ekonomin i det förvärvade bolaget var sämre än kalkylerat vilket ledde till att även köparen fick finansiella problem.

Det är Staxered Invest som köper verksamheten. För några år sedan kontrollerade de så många som 13 olika tillverkningsanläggningar inom verkstadsindustrin med en omsättning på 350 miljoner kronor och drygt 300 medarbetare. Under senare tid har dock enheter sålts av allteftersom, enligt tidningen.

VM Svets är baserade i Kinna och sysslar med svetsning, svarvning, fräsning samt montering. De tillverkar bland annat takchassi till bussar, handikappanpassade hissar, transportbanor och mycket annat, enligt företagets hemsida.

Företaget har också en omfattade montageverksamhet där de utför till exempel montering av portomfattning och portar, rördragning, skärmtak, byggnadssmiden med mera. Antalet medarbetare är 17 personer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063