23948sdkhjf

SKF förbättrar energieffektiviteten kraftigt med nytt kylaggregat

"Betydande reduktion på en enskild enhet och de som har sett resultatet har varit positiva".
SKF uppges med hjälp av ett nytt kylaggregat ha förbättrat energieffektiviteten med hela 76,5 procent. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Det är en betydande reduktion på en enskild enhet och de som har sett resultatet har varit positiva, säger Sofia Ingelsson, energikoordinator hos kullagertillverkaren i Göteborg.

Kylaggregatet går under namnet Blue e+ och är utvecklat med en ny så kallad inverter- och heat pipeteknik för klimatisering av kapslingar inom området för automation och elektronik.

Tekniken ska leda till en behovsstyrd kylning som ska sänka energibehovet och även innebära en mer stabil temperatur inne i kapslingen.

Den förbättrade effektiviteten ska under ett år innebära en uppskattad energibesparing på drygt 3 300 kilowattimmar.

Aggregatet är utvecklat av företaget Rittal som ingår i den tyska koncernen Friedhelm Loh Group som är en stor global aktör på området apparatskåpssystem för industriautomation och även fysisk IT-säkerhet.

Rittals nordiska verksamhet sysselsätter 120 medarbetare. Huvudkontoret ligger i Ängelholm och de har två svenska kontor till – ett i Stockholm och ett i Göteborg.

Den nordiska enheten omsatte förra året drygt 580 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093