23948sdkhjf

Industrin har ett mycket stort behov av komposittekniker

En komposittekniker är expert på att producera sådant som måste vara lätt och starkt – till exempel bilar, flygplan eller sportutrustning.
Efterfrågan är god på nyutexaminerade komposittekniker. Industrin rekryterar från hela Europa för att täcka behovet av arbetskraft. Det skriver Plushögskolan i ett pressmeddelande.

Den andra kullen har precis tagit examen från Teknikhögskolan i Varberg.

Det är Teknikhögskolan som driver utbildningen på uppdrag av Campus Varberg.

– På examensdagen fick jag två telefonsamtal från arbetsgivare som frågade om några av de nyutexaminerade kompositteknikerna sökte jobb, säger Kiran Elfström Falk, utbildningsledare på Teknikhögskolan i Varberg.

Utbildningen är tvåårig och har funnits sedan år 2014.

En komposittekniker är expert på att producera sådant som behöver vara lätt och starkt – det kan till exempel handla om flygplan, bilar och sportutrustning – saker som innehåller kol- och glasfiber.

I princip alla som nu har tagit examen uppges ha fått jobb som komposittekniker.

Utbildningen, som är en yrkeshögskoleutbildning, har tagits fram i samarbete med flera stora företag.

– Vi samarbetar bland annat med stora fordonstillverkare som Volvo och Koenigsegg samt med små och stora företag på västkusten som söker kompetens inom kompositområdet, säger Kiran Elfström Falk.

Flera stora industrier uppges se en ökad användning av material i komposit. Den globala efterfrågan på kolfiber förväntas tredubblas över de kommande åren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109