23948sdkhjf

Automation lyfter maskintillverkaren i Göteborg

Med hjälp av en positionsindikator förbättras säkerheten och kostnaderna kapas rejält.
Göteborgsföretaget Österbergs Förpackningsmaskiner, som är en av Nordens största tillverkare av förpackningsmaskiner, automatiserar och effektiviserar sin produktion.

Bolaget har ett flerårigt samarbete med företaget Acumo i Uttran i Botkyrka kommun.

Acumo är inriktat mot försäljning av automationskomponenter för positionering samt larmdon för den svenska marknaden.

Sedan Österbergs startade sin verksamhet år 1975 har de erbjudit allt från enkla push-lösningar till mer avancerade industrirobotar. I korta drag handlar det om att en grundmaskin skräddarsys efter kundkrav och behov. Slutresultatet av den processen blir en uppsjö av olika kombinationer.

– Positionsindikatorn AP04 är ett fantastiskt lyft för våra kunder och vi ser verkligen fördelarna. Säkerheten är jättebra eftersom maskinerna inte startar innan allt är inställt korrekt, vilket både spar tid- och säkerställer högsta kvalitet i produktionen. En av våra kunder sparade in kostnaden på ett par månader och behöver inte längre jobba på helgerna – maskinen bara fungerar av sig själv, säger Ulf Nordling som är projektledare på Österbergs Förpackningsmaskiner.

Acumo använder sig av en positionsindikator från Siko.

De verkar också som exklusiv återförsäljare av skenor från företaget NSK. Sedan lång tid tillbaka har såväl kulskruvar som skenor från NSK standardiserats i Österbergs maskiner. För att få ned ledtiderna lagerförs ett stort antal artiklar som kräver speciell bearbetning och handpåläggning.

Skenor som inte är standardiserade bearbetas och kapas i egen verkstad med hjälp av en vattenkyld kap.

Skenorna från NSK beskrivs som outstanding.

– Är våra kunder inte beredda att betala för den bästa kvaliteten är Österbergs inte rätt leverantör, säger Ulf Nordling som har mångårig erfarenhet från branschen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094