23948sdkhjf

Accenta storsatsar

Accenta har på några månader köpt upp företag, nyanställt och fått in nya order.
Företagsgruppen Accenta Teknik AB består nu av fyra verksamhetsområden.

– Istället för att nischa oss har vi valt att bredda oss en bredd. Kunderna vill ha en och samma leverantör, säger Johan Persson. Vi jobbar med allt från skärning, bearbetning till blästring och lackering.

Företaget är specialiserade på formsprutning av plastdetaljer och har sedan flytten till Kallinge för fyra år sedan haft en stadig tillväxt.

– Vi har vuxit ur nuvarande lokaler och ska före årsskiftet ha flyttat verksamheten till större på gamla Kockumsområdet i Kallinge där våra övriga företag finns, säger Anders Roos och fortsätter:
– Anledningen till att flytten måste ske så snabbt är att vi nyligen tecknat kontrakt på en stororder som kräver mer utrymme.

Accenta har nu också köpt verkstadsföretaget Kallinge Teknik. Företaget drabbades hårt av lågkonjunkturen och gick i konkurs i somras.

– Vi var aldrig med från början i budgivningen. Men när vi fick veta att det fanns intressenter på maskinparken blev vi rädda för att den skulle försvinna från orten. Vi visste att det fanns behov av ett verkstadsföretag som kan leverera och hjälpa andra företag i regionen. Det var då vi bestämde oss för att lägga ett bud på hela verksamheten, säger Anders Roos.

Källa: Blekinge Läns Tidning

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094