23948sdkhjf

Atlas Copco köper tjeckiskt

Atlas Copco köper tjeckiskt bolag inom kompressorservice.
Atlas Copco s.r.o. har förvärvat Servis A.C. s.r.o., en privatägd leverantör av service för kompressorer i norra Moravien i Tjeckien. Köpet stärker ytterligare närvaron och tjänsterna till kunder i området.

Förvärvet av Servis A.C. ger även tillfälle att öka försäljningen av utrustning och eftermarknadsprodukter i regionen, som är ett viktigt centrum för industriella aktiviteter i Tjeckien, med verkstadsindustrier, gruvor, stålverk, biltillverkning och kemisk industri.

Servis A.C., som har 10 anställda och årliga intäkter på omkring MSEK 10, kommer att integreras med Atlas Copcos division Compressor Technique Service.

Källa: Atlas Copco

Om bolaget
Atlas Copco är en världsledande leverantör av produktivitetshöjande lösningar för industrin. Produkterna och tjänsterna sträcker sig från luft- och gaskompressorer, generatorer, gruv- och anläggningsutrustning, industriverktyg och monteringssystem till relaterad eftermarknad och uthyrning. I nära samarbete med kunder och affärspartners, och med 136 års erfarenhet, bedriver Atlas Copco utveckling för högre produktivitet. Med huvudkontor i Stockholm, Sverige, når Gruppen fler än 160 marknader globalt. Under 2008 hade Atlas Copco 34 000 anställda och en omsättning på 74 miljarder kronor. Compressor Technique Service är en division inom Atlas Copcos affärsområde Kompressorteknik. Divisionen erbjuder ett komplett utbud av tjänster på eftermarknaden, med målet att maximera kundernas produktivitet. Divisionen fokuserar på leverans av reservdelar, professionell service samt lösningar för kontroll av tryckluftssystem. Huvudkontoret ligger i Antwerpen, Belgien.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094