23948sdkhjf

Assa Abloy köper upp i Italien

Assa Abloy förvärvar Ditec, en global ledare inom dörrautomatik.
Assa Abloy har tecknat avtal om att förvärva det italienska bolaget Ditec Group , ett världsledande bolag inom automatiska dörrar, industriportar, snabbportar samt automatik för grindar.

Ditec grundades 1974. Bolagets huvudkontor ligger i Caronno, nära Milano i Italien. Ditec Group har 550 anställda över hela världen.

– Jag är mycket nöjd med att Ditec kommer in i ASSA ABLOY-koncernen. Förvärvet av Ditec är ett viktigt steg i vår tillväxtstrategi inom det snabbväxande och lönsamma segmentet för dörrautomatik. Det är också mycket tillfredsställande att Ditec förstärker vår indirekta försäljningskanal för såväl de mogna marknaderna i Europa och Nordamerika som för den expanderande dörrautomatiksverksamheten på tillväxtmarknaderna, säger Johan Molin, VD och koncernchef ASSA ABLOY.

– Med förvärvet av Ditec blir vi världsledande inom dörrautomatik genom att komplettera vår befintliga produktportfölj. Jag är mycket nöjd att kunna välkomna teamet från Ditec till Entrance Systems divisionen. Genom detta förvärv blir vi också den ledande aktören på den italienska marknaden för automatiska dörrar och vi tillför en viktig indirekt försäljningskanal, säger Juan Vargues, Executive Vice President i ASSA ABLOY och chef för division Entrance Systems.

Omsättningen förväntas uppgå till 80 MEUR under 2009 och förvärvet förväntas ha en något utspädande effekt på vinst per aktie under 2009. Förvärvet förväntas slutföras under tredje kvartalet 2009.

Källa: Assa Abloy
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093