23948sdkhjf

Gerdins investerar i Enköping

Gerdins Components fortsätter investera och köpa upp – nu blir Elementa i Enköping en del av Gerdins.
Gerdins Components satsar framåt och investerar i rådande lågkonjunktur.

1 november 2008 förvärvade Gerdins Components Västerås (ingående i Gerdins Group) Björklunds Mekaniska i Ransta som i ett led att stärka och komplettera Affärsområdet Components inom Gerdin Group.

Nu sker ytterligare satsning och då genom ett förvärv av Elementa i Enköping .

Elementa AB:s inriktning är legotillverkning av metall- och plåtkomponenter för bl.a. verktyg och fläktsystem samt tillverkning av kompletta luftfilterenheter för industriellt bruk. Komponenterna/produkterna levereras både till Svenska och internationella kunder.

För Gerdins Components Västerås som har sin inriktning mot kundspecifik tillverkning av kopparskenor, plåtkomponenter, kapslingar, kablage och enklare elmontage skapas nu stora möjligheter att bli en än mer konkurrenskraftig leverantör av både mindre och större samt mer komplexa detaljer av metall. Några av de områden som berörs är inom bandmatade pressar där kapaciteten höjs till 250 tons presskraft samt inom Hydraulpressning där kapaciteten når 100 ton.

Att nu Elementa AB blir en del av Gerdins Group är mycket tillfredsställande. Här finns betydande synergier med våra nuvarande företag och det skapar förutsättningar för långsiktig lönsam tillväxt för såväl våra gamla som nya kunder och leverantörer som företagen inom Gerdins Group säger Gerdins Components Västerås VD Sune Nybo.

Efter förvärvet av Elementa AB kommer den totala årsomsättningen inom Gerdins Group att bli ca 500 miljoner kronor.

Övertagandet sker den 1 juni 2009.

Källa: Gerdins Components Västerås AB

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.344