23948sdkhjf

Sandvik köper upp - och varslar

80 personer varslas om uppsägning på grund av minskad orderingång. Samtidigt köper Sandvik en österrikisk hårdmetalltillverkare.
Sandvik Mining Construction varslade på tisdagen 80 personer om uppsägning.

Informationsdirektör Anders Wallin berättar för Gefle Dagblad att bolaget har haft en minskad orderingång och att de därför måste anpassa produktionen. Detta betyder personalminskningar.

På tisdagen kom också beskedet att Sandvik köper den österrikiska hårdmetalltillverkaren WBH (Wolfram Bergbau- und Hütten-GmbH Nfg. KG) för en okänd köpsumma.

WBH är en österrikisk producent och leverantör av volframmaterial. Förvärvet väntas slutföras under andra kvartalet 2009, efter godkännande från berörda myndigheter.

WBH har huvudkontor och en anläggning för tillverkning av volframkarbid samt en enhet för återvinning av använd hårdmetall i St. Martin, Österrike. Företaget driver också en gruva med tillhörande anrikningsverk i Mittersill, Österrike. WBH har varit verksamma sedan 1975 och. produkterbjudandet innefattar volframmetall- och volframkarbidpulver. De kvalificerade forsknings- och utvecklingsresurserna har resulterat i en marknadsledande produktkvalitet. Volframkarbid är den huvudsakliga beståndsdelen i hårdmetall. Förvärvet av WBH är därför viktigt både strategiskt och långsiktigt. Sandvik har varit en betydande kund under ett flertal år.

WBH:s försäljning 2008 var cirka 1 800 MSEK med 300 anställda. Företaget kommer att ingå som ett produktområde i affärsområdet Sandvik Tooling. De kommer även fortsättningsvis att bedriva verksamheten som ett självständigt företag gentemot sina kunder. Burghard Zeiler fortsätter som VD för WBH.

Källa: Helsingborgs Dagblad & Sandvik
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.156