23948sdkhjf

Bränslecellsbolaget PowerCell får ny chef

De vill stärka sin närvaro på den tyska marknaden.
Det Göteborgsbaserade bränslecellsbolaget PowerCell vill stärka sin närvaro på den viktiga tyska marknaden och har utsett Per Ekdunge till ny vd för det tyska dotterbolaget PowerCell Germany. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ekdunge uppges med trettio års erfarenhet av bränsleceller och den tyska marknaden ha ett väl utvecklat nätverk i branschen.

Tyskland ligger långt framme när det gäller förnybar energi.

Per Ekdunge tillträder den 1 mars. Nuvarande vd för det tyska dotterbolaget, André Martin, fortsätter som tidigare som styrelseledamot i PowerCell.

– Den tyska marknaden är väldigt intressant och har en stor potential både vad gäller stationära och mobila lösningar. I Tyskland har förnybar energi vuxit kraftigt, och vi ser goda möjligheter att kunna etablera PowerCells bränslecellssystem som alternativ för energilagring. Inom Automotive har vi samarbeten med ett antal starka tyska varumärken som BMW och Volkswagen, bland annat genom projektet Autostack Core, säger PowerCells vd Per Wassén.

Den tyska staden Stuttgart meddelade nyligen att det från och med 2018 inte längre är tillåtet att köra vissa dieselbilar i staden när utsläppsnivåerna är för höga. Förbudet gäller bilar som inte lever upp till Euro6-kraven, vilket enligt tyska myndigheter innebär att 90 procent av dieselfordonen omfattas av förbudet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062